De kerststal van het Guinness record is vanaf 26 november weer te zien in Alicante

De kerststal van het Guinness record vanaf 26 november weer te zien in Alicante
Beeld: Europa Press

De kerststal van het Guinness record is vanaf 26 november weer te zien in Alicante

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Tijdens de kerst in 2020 wist de gemeente Alicante het Guinness World Records boek te halen met het record voor hoogste kerstfiguren ter wereld. Ook deze kerst zijn deze beelden van Sint-Jozef, de Maagd Maria en natuurlijk Kindje Jezus weer te bewonderen. De traditionele kerststal of ‘belén’ zal tussen 26 november en 6 januari te bekijken zijn.

De gemeente Alicante heeft de kerstactiviteiten bekend gemaakt voor dit jaar. De ‘belén monumental’ die dus in 2020 het wereldrecord verbrak, is tussen 26 november en 6 januari te zien bij de kruising tussen de Paseo de la Explanada en de Rambla. Tussen 18 en 24 uur gaat dat vergezeld van een muziek- en lichtshow.

Sint Jozef (San José) heeft een hoogte van maar liefst 18,10 meter (de staf) terwijl de Maagd Maria (Virgen María) 10,58 meter hoog is en Kindje Jezus (Niño Jesús) een afmeting heeft van 3,25 meter. Maar er is meer te zien en doen deze kerst.

Op de Plaza Séneca staat het ‘Casa de Papa Noel’ ofwel het huis van de Kerstman dat vanaf 2 december door de kinderen te bezoeken zal zijn. Vanaf 25 november kunnen ouders een afspraak maken waarna tot 24 december de Kerstman bezocht kan worden.

Bij het Palacio El Portalet kun je dit jaar genieten van de El Portalet de Bélen, waar twee grote vignetten getoond worden die het vertrek van San Nicolas uit Alicante om speelgoed naar Centraal Europa te brengen zullen laten zien.

De Plaza de Toros ofwel de stierenvechtersarena zal deze kerst omgetoverd worden tot ‘Navidad en la Plaza’ met een schaatsbaan en veel activiteiten voor kinderen.

Op 6 december om 20 uur is het dit jaar mogelijk om op de Dia de la Constitucion te genieten van een groot vuurwerkspektakel bij de Monte Benacantil. Het gaat daarbij om een spektakel van vuurwerk in de kleuren van de Spaanse vlag.

Op 4 januari komen de postbodes van de Driekoningen op bezoek zodat de kinderen hun wensenlijstjes kunnen achterlaten. Een dag later op 5 januari komen dan de Driekoningen zelf naar Alicante tijdens de traditionele Cabalgata.

Ga naar de inhoud