Enorme hagelbui met onweer en een kleine tornado teisteren de provincie Alicante

Enorme hagelbui met onweer en een kleine tornado teisteren de provincie Alicante
Beeld: Video Screenshot

Enorme hagelbui met onweer en een kleine tornado teisteren de provincie Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Inwoners en bezoekers van de provincie Alicante hebben waarschijnlijk even gedacht dat het sneeuwde omdat het compleet wit zag op de straten. Maar niets is minder waar, het was een enorme hagelbui die ervoor zorgde dat de provincie Alicante voor even winterwonderland was. De zogenaamde DANA heeft van zich laten horen met hagel, regen, onweer en zelfs een kleine tornado in Elche.

Het leek er op dat het gesneeuwd had maar het was hagel dat voor een witte deken heeft gezorgd op veel plaatsen in de provincie Alicante. De enorme hagel viel in de nacht van maandag op dinsdag rond 2.30 uur en zorgde voor aardig wat problemen op veel plaatsen. Na de hagelval vormde dat weer pakken ijs tot een meter hoog die op sneeuw leken, deze zullen in de loop van de ochtend weer verdwijnen.

Naast de hagel was er ook veel neerslag met 40 liter per m2 in Alicante en omgeving en 25 liter per m2 in Elche. Gelukkig heeft de regen niet voor veel overstromingen gezorgd. De regen ging gepaard met onweer en bliksem wat in Elche bij een woning voor gebroken glas zorgde. In Elche werd ook een kleine tornado waargenomen die geen schade veroorzaakte.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.