Córdoba viert kerstmis met bloemen

Córdoba viert kerstmis met bloemen
Beeld: Ayuntamiento de Córdoba

CÓRDOBA – De stad Córdoba viert elk jaar in mei het Patios de Córdoba feest waarbij de binnenplaatsen van tientallen woningen, de straten en pleinen gevuld zijn met allerlei bloemen creaties. Maar sinds enkele jaren is er ook een winterversie tijdens de kerstperiode en dit jaar is het mogelijk de Patios de Córdoba en Navidad te bezoeken tussen 18 december en 4 januari.

Naast de gebruikelijke bloemen in veelal blauwe of aarde gekleurde bloempotten die al staand en hangend hun prachtige bloemen laten zien, is het tijdens de kerstperiode ook normaal om de kerststerren of in het Spaans ‘Flores de Pascua’ te zien. Het is een andere manier van kerst vieren met de traditionele kerst elementen zoals de kerstbomen, kerstmannen, sleeën, kado’s en kerststallen maar ook met bloemen.

De Patios de Córdoba en Navidad vindt plaats tussen 18 december 2019 en 4 januari 2020 en kan elke dag gratis bezocht worden tussen 18 en 22 uur, alleen in de avonduren dus.

Om te genieten van de bloemenpracht zijn er 7 verschillende routes door het oude historische centrum van de stad en zijn er in de weekenden extra routes. KLIK HIER voor de plattegrond (PDF).

Foto’s: Tursimo de Córdoba

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Eugenia

Beste Redactie, bedankt voor deze prachtige foto’s en voor weer een jaar waardevolle informatie die dagelijks op Spanje Vandaag te lezen is. Ik wens jullie en alle lezers hele fijne kerstdagen en een goed en vooral gezond 2020. 🎄

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.