Córdoba viert kerstmis met bloemen

Oeps ... foto ontbreekt!

Córdoba viert kerstmis met bloemen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÓRDOBA – De stad Córdoba viert elk jaar in mei het Patios de Córdoba feest waarbij de binnenplaatsen van tientallen woningen, de straten en pleinen gevuld zijn met allerlei bloemen creaties. Maar sinds enkele jaren is er ook een winterversie tijdens de kerstperiode en dit jaar is het mogelijk de Patios de Córdoba en Navidad te bezoeken tussen 18 december en 4 januari.

Naast de gebruikelijke bloemen in veelal blauwe of aarde gekleurde bloempotten die al staand en hangend hun prachtige bloemen laten zien, is het tijdens de kerstperiode ook normaal om de kerststerren of in het Spaans ‘Flores de Pascua’ te zien. Het is een andere manier van kerst vieren met de traditionele kerst elementen zoals de kerstbomen, kerstmannen, sleeën, kado’s en kerststallen maar ook met bloemen.

De Patios de Córdoba en Navidad vindt plaats tussen 18 december 2019 en 4 januari 2020 en kan elke dag gratis bezocht worden tussen 18 en 22 uur, alleen in de avonduren dus.

Om te genieten van de bloemenpracht zijn er 7 verschillende routes door het oude historische centrum van de stad en zijn er in de weekenden extra routes. KLIK HIER voor de plattegrond (PDF).

Foto’s: Tursimo de Córdoba

Ga naar de inhoud