Elke Spanjaard geeft deze kerst gemiddeld 554 euro uit

Elke Spanjaard geeft deze kerst gemiddeld 554 euro uit
Beeld: Freepik

MADRID – Volgens een onderzoek van Deloitte geeft elke Spanjaard dit jaar tijdens de kerst gemiddeld 554 euro uit. Het grootste deel daarvan wordt besteed aan kado’s gevolgd door de maaltijden en eten, vrijetijdsbesteding en reizen. De kerst is weliswaar een gezellige periode met de familie en vrienden maar het is ook een dure periode voor veel mensen.

Uit het onderzoek van Deloitte blijkt dat de Spanjaarden dit jaar meer geld uitgeven tijdens de kerstdagen dan in 2018. Het gemiddelde bedrag is 554 euro per persoon. Dat bedrag is onder te verdelen in 238 euro in kado’s, 173 euro in maaltijden en eten, 79 euro in vrijetijdsbestedingen en 64 euro in reizen.

De kerst begint voor veel Spanjaarden tegenwoordig vroeger dan normaal rond de tijd van Black Friday eind november. Volgens het onderzoek doet 77% van de Spanjaarden mee met de Black Friday korting gekte terwijl dat percentage in Europa 68% is. 

Op die ene dag geeft men in Spanje gemiddeld 127 euro uit wat 23% van het kerst budget is. Het zijn met name de jongeren tussen 18 en 34 jaar die het meeste geld uitgeven tijdens de Black Friday.

Wat betreft de meest gewilde kado’s is dat onder te verdelen in leeftijdsgroepen zoals de volwassenen die het liefst kleding, schoenen, boeken, parfums kopen terwijl tieners het liefst games, boeken en geld willen en kinderen spelletjes en speelgoed willen.

In 2019 is het gemiddelde bedrag dat de Spanjaarden uitgeeft 2,4% gestegen ten opzichte van 2018. In 2019 is dat bedrag vastgesteld op 554 euro wat meer is dan wat men in Europa gemiddeld uitgeeft, namelijk 462 euro. 

Bekijk het onderzoek HIER

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

4
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Juan74

Als iedereen hier zo weinig uitgeeft, houdt dat in dat anderen dus NOG meer uitgeven. Als ik sommige karren bij de Mercadona voorbij zag komen, mensen met 2 volle karren geen uitzondering, als je even bij de speelgoedzaken en bij de GAME kijkt, dan vrees ik dat dit bedrag ook nog wel eens kan kloppen.
Kerst is een geld feest geworden, niets meer en niets minder.
Helaas maar waar.

Lenneke

Dat gemiddelde komt blijkbaar door de superrijken, want bij ons in Andalusië komt dat “gemiddelde” echt niet voor hoor!

Anoniem

Wat zullen er vele Spanjaarden blij zijn dat ze nu 554 per persoon kunnen uitgeven……………Sinterklaas was op 6 December…………..

leo

Nog nooit maar dan ook echt nooit heeft mijn Spaanse familie kant of de Spaanse mensen die ik ken zoveel geld uitgegeven voor kerst. Ik zelf bijv. heb maar 50 euro besteed en daar kom ik tot 6 Januari wel mee toe en dan heb ik behoorlijk wat in huis. Mijn schoonmoeder waar we 3x gaan eten heeft zo´n 180 euro uitgegeven en daar eten we allemaal van tot 1 Januari en dan eten we vrij luxe. Voor de 3 koningen is 20 euro genoeg voor de Roscon en de Chocolade. Als je als Spanjaard 554 euro aankoopt ben je… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.