Elke Spanjaard geeft deze kerst gemiddeld 554 euro uit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Elke Spanjaard geeft deze kerst gemiddeld 554 euro uit
Beeld: Freepik

Laatste update: 10 maanden geleden.

MADRID – Volgens een onderzoek van Deloitte geeft elke Spanjaard dit jaar tijdens de kerst gemiddeld 554 euro uit. Het grootste deel daarvan wordt besteed aan kado’s gevolgd door de maaltijden en eten, vrijetijdsbesteding en reizen. De kerst is weliswaar een gezellige periode met de familie en vrienden maar het is ook een dure periode voor veel mensen.

Uit het onderzoek van Deloitte blijkt dat de Spanjaarden dit jaar meer geld uitgeven tijdens de kerstdagen dan in 2018. Het gemiddelde bedrag is 554 euro per persoon. Dat bedrag is onder te verdelen in 238 euro in kado’s, 173 euro in maaltijden en eten, 79 euro in vrijetijdsbestedingen en 64 euro in reizen.

De kerst begint voor veel Spanjaarden tegenwoordig vroeger dan normaal rond de tijd van Black Friday eind november. Volgens het onderzoek doet 77% van de Spanjaarden mee met de Black Friday korting gekte terwijl dat percentage in Europa 68% is. 

Op die ene dag geeft men in Spanje gemiddeld 127 euro uit wat 23% van het kerst budget is. Het zijn met name de jongeren tussen 18 en 34 jaar die het meeste geld uitgeven tijdens de Black Friday.

Wat betreft de meest gewilde kado’s is dat onder te verdelen in leeftijdsgroepen zoals de volwassenen die het liefst kleding, schoenen, boeken, parfums kopen terwijl tieners het liefst games, boeken en geld willen en kinderen spelletjes en speelgoed willen.

In 2019 is het gemiddelde bedrag dat de Spanjaarden uitgeeft 2,4% gestegen ten opzichte van 2018. In 2019 is dat bedrag vastgesteld op 554 euro wat meer is dan wat men in Europa gemiddeld uitgeeft, namelijk 462 euro. 

Bekijk het onderzoek HIER

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.