Elke Spanjaard geeft deze kerst gemiddeld 554 euro uit

Oeps ... foto ontbreekt!

Elke Spanjaard geeft deze kerst gemiddeld 554 euro uit

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een onderzoek van Deloitte geeft elke Spanjaard dit jaar tijdens de kerst gemiddeld 554 euro uit. Het grootste deel daarvan wordt besteed aan kado’s gevolgd door de maaltijden en eten, vrijetijdsbesteding en reizen. De kerst is weliswaar een gezellige periode met de familie en vrienden maar het is ook een dure periode voor veel mensen.

Uit het onderzoek van Deloitte blijkt dat de Spanjaarden dit jaar meer geld uitgeven tijdens de kerstdagen dan in 2018. Het gemiddelde bedrag is 554 euro per persoon. Dat bedrag is onder te verdelen in 238 euro in kado’s, 173 euro in maaltijden en eten, 79 euro in vrijetijdsbestedingen en 64 euro in reizen.

De kerst begint voor veel Spanjaarden tegenwoordig vroeger dan normaal rond de tijd van Black Friday eind november. Volgens het onderzoek doet 77% van de Spanjaarden mee met de Black Friday korting gekte terwijl dat percentage in Europa 68% is. 

Op die ene dag geeft men in Spanje gemiddeld 127 euro uit wat 23% van het kerst budget is. Het zijn met name de jongeren tussen 18 en 34 jaar die het meeste geld uitgeven tijdens de Black Friday.

Wat betreft de meest gewilde kado’s is dat onder te verdelen in leeftijdsgroepen zoals de volwassenen die het liefst kleding, schoenen, boeken, parfums kopen terwijl tieners het liefst games, boeken en geld willen en kinderen spelletjes en speelgoed willen.

In 2019 is het gemiddelde bedrag dat de Spanjaarden uitgeeft 2,4% gestegen ten opzichte van 2018. In 2019 is dat bedrag vastgesteld op 554 euro wat meer is dan wat men in Europa gemiddeld uitgeeft, namelijk 462 euro. 

Bekijk het onderzoek HIER

Ga naar de inhoud