902-telefoonnummers voor klantenservice moeten gratis zijn in Spanje

902-telefoonnummers voor klantenservice moeten gratis zijn in Spanje
Beeld: Freepik

902-telefoonnummers voor klantenservice moeten gratis zijn in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De regering heeft op dinsdag een koninklijk decreet aangenomen waarin staat dat de 902-telefoonnummers die door veel bedrijven gebruikt worden voor de klantenservice vanaf nu gratis moeten zijn. Dat geldt dan met name voor bedrijven die basisdiensten aanbieden. 

Het gaat om premium-tariefnummers die vaak gebruikt worden door een klantenservice maar die niet gratis zijn. Tel daar de lange wachttijden bij op en de kosten stijgen enorm voor de consumenten.  

Bedrijven met basisdiensten (publiek en privé) en een 902-telefoonnummer voor de klantenservice zullen binnenkort die dienst gratis moeten aanbieden want er mag niets meer aan de consument/beller berekend worden voor het bellen van deze telefoonnummers . Basisdiensten zijn o.a. gas, water, elektriciteit, telefonie, banken en verzekeringen etc.

De rest van de bedrijven worden verplicht om een vast of mobiel telefoonnummer te hebben voor de klantenservice wat ook vermeld moet worden in advertenties en informatie over de klantenservice. In geen enkel geval mag het bellen naar een telefoonnummer van een klantenservice meer kosten dan een telefoontje naar een normaal vast of mobiel telefoonnummer.

Veel bedrijven hanteerden een 902-telefoonnummer voor de klantenservice en rekenden veel geld voor de ‘service’ waardoor bellers vaak ontmoedigd werden om te bellen om hulp te vragen. Kosten voor het bellen met een 902-nummer liggen tussen de 0,12 euro en 0,40 euro per minuut.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.