Eerste Spaanse Netflix kerstfilm vanaf vrijdag 24 december te zien: ‘A 1000 km de la Navidad’

Eerste Spaanse Netflix kerstfilm vanaf vrijdag 24 december te zien: ‘A 1000 km de la Navidad’
Beeld: Netflix.com

Eerste Spaanse Netflix kerstfilm vanaf vrijdag 24 december te zien: ‘A 1000 km de la Navidad’

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf vrijdag 24 december, Nochebuena in Spanje, is de eerste echte Spaanse Netflix kerstfilm te zien. Het gaat om ‘A 1000 km de la Navidad’ of in het Engels ‘1000 Miles from Christmas’ die op diverse plaatsen in Spanje is opgenomen en wat natuurlijk een romantische komedie is.  

Het is de eerste echte Spaanse kerstfilm voor Netflix die volgt na de animatiefilm ‘Klaus’ uit 2019. In de Spaanse kerstfilm is een hoofdrol weggelegd voor de acteur Tamar Novas, bekend van de succesvolle spannende Netflix-serie ‘El desorden que dejas’. De film is geregisseerd door de Spaanse regisseur Álvaro Fernández Armero die al meerdere films en series heeft gemaakt. De film wordt omschreven als een romantische kerst-komedie die natuurlijk alle typische kerst elementen zal bevatten.

In de film ‘A 1.000 km de la Navidad’ speelt Tamar Novas de dertigjarige Raúl die een hekel heeft aan de feestdagen omdat veel tegenslagen in zijn leven Kerstmis als decor hadden. Hij haat kerstliederen, de Drie Wijzen en alles wat naar de kerstsfeer ruikt.

Op een bepaald moment vraagt ​​zijn baas hem om naar een ‘fábrica de turrones’ (nougat fabriek) in de plaats Valverde te gaan om een ​​audit te doen. Daar wordt Raúl gedwongen een accommodatie te delen met Paula, de onderwijzeres van het dorp die ervan droomt de grootste kerststal (belén) ter wereld te bouwen. Kan deze chagrijnige Spaanse Grinch uit Madrid zijn ergste nachtmerrie overleven? Zie het vanaf vrijdag 24 december op Netflix.

De opnames van de film begonnen op 22 december 2020 in Madrid en gingen door tot januari 2021, hoewel deze werd uitgesteld tot eind februari en eindigde op 30 maart. De opnames vonden plaats in Cabanillas del Monte (Segovia), Madrid, Benasque in de provincie Huesca (Aragón) en Arties in de provincie Lleida (Catalonië) in de Pyreneeën  en Guadalajara. In de laatstgenoemde stad vonden de opnames plaats in het fort van San Francisco dat de gekozen setting was om de turrón-fabriek, een belangrijke plaats in het plot van de film, te creëren.

Ga naar de inhoud