Inwoners van Spanje hebben meer gereisd en meer uitgegeven in 2021

Inwoners van Spanje hebben meer gereisd en meer uitgegeven in 2021
Beeld: Canva

Inwoners van Spanje hebben meer gereisd en meer uitgegeven in 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het aantal buitenlandse toeristen is nog niet op het pre-Covid niveau gekomen maar het aantal binnenlandse reizen van de inwoners van Spanje zelf is echter wel gestegen. Om precies te zijn met 23,6% met alleen in het derde kwartaal 57 miljoen reizen, zo maakt het Spaanse Instituut voor de Statistieken (INE) bekend. De inwoners van Spanje hebben daarnaast ook 55% meer uitgegeven waardoor de uitgaven zijn gestegen naar 16,7 miljard euro.

Het gaat daarbij om de gegevens van het derde kwartaal dit jaar waarbij de INE spreekt over 57.034.795 reizen, een stijging van 23,6%, waarvan 53.839.454 reizen in eigen land (Spanje) plaatsvonden, een stijging van 20,6% en 3.195.340 reizen naar het buitenland gingen, een stijging van 111,9% ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

23,2 miljoen reizen worden omschreven als de zomervakantie inclusief de maand juni met een gemiddelde overnachtingsduur van 12,3 nachten wat iets minder is dan in 2020. In de eerste negen maanden van 2021 is het aantal reizen door de inwoners van Spanje met 23,6% gestegen waarvan een stijging van 28,2% in eigen land en een daling van 5,9% naar het buitenland.

Van de 57 miljoen reizen worden 24 miljoen reizen omschreven als vrije tijd en/of vakantie, 18,2 miljoen reizen als familie- of vriendenbezoek en 2,4 miljoen reizen als professionele- en zakenreizen. In 47,4 miljoen van de gevallen werd gebruik gemaakt van het eigen vervoer, in 4,1 miljoen keer van het vliegtuig, 2,3 miljoen reizen vonden plaats met de trein en 1,7 miljoen reizen met de bus.

Voor de inwoners van Spanje waren de populairste bestemmingen in het derde kwartaal Andalusië (11,4 miljoen reizen) gevolgd door Catalonië (7,7 miljoen), Valencia regio (7 miljoen), Castilië en León (4,7 miljoen), Galicië (3,5 miljoen), Castilla-La Mancha (3 miljoen), Madrid regio (2,4 miljoen), Aragón (2,1 miljoen), Canarische Eilanden (1,9 miljoen), Balearen (1,8 miljoen), Cantabrië (1,6 miljoen), Asturië (1,5 miljoen), Extremadura (1,3 miljoen), Baskenland (1,2 miljoen), Murcia regio (1,2 miljoen), Navarra (708 duizend) en La Rioja (550 duizend).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.