LET OP: Voedsel waarschuwing voor populaire IKEA-taart in Spanje

LET OP: Voedsel waarschuwing voor populaire IKEA-taart in Spanje
Beeld: IKEA / web

LET OP: Voedsel waarschuwing voor populaire IKEA-taart in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse Voedsel- en Warenautoriteit ‘Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición’ heeft een waarschuwing uitgegeven voor een van de populairste IKEA-taarten in Spanje. Het gaat om de Daim Amandelchoctaart butterscotch taart waarin metaalfragmenten zijn aangetroffen door de Zwitserse gezondheidsautoriteiten.

Het Spaanse Agentschap voor Voedselveiligheid heeft via het European Food Alert Network (RASFF) kennis genomen van een waarschuwing van de Zwitserse gezondheidsautoriteiten met betrekking tot de aanwezigheid van metaalfragmenten in het product Amandelchoctaart butterscotch taart 400gr Daim geproduceerd door Almondy en wat verkocht wordt in de IKEA-winkels.

Het gaat niet om alle IKEA-taarten van dit type, maar om een partij met nummer L2140 en houdbaarheidsdatum 18/11/2023. Deze is in Spanje bij alle IKEA-vestigingen in Andalusië, Aragón, Asturië, de Balearen, de Canarische Eilanden, Catalonië, Castilla y León, het Baskenland, Galicië, Madrid, Murcia en de Valencia regio in de winkels verkocht.

De Spaanse Voedsel- en Warenautoriteit heeft aanbevolen dat mensen die thuis producten hebben waarop deze waarschuwing betrekking heeft, deze niet consumeren en terugbrengen naar het verkooppunt. Meer informatie is ook te lezen op de website van IKEA Spanje.

Ga naar de inhoud