Sierra Nevada in Granada stelt groot plan voor hervorming voor

Sierra Nevada in Granada stelt groot plan voor hervorming voor
Beeld: Cetursa / web

Sierra Nevada in Granada stelt groot plan voor hervorming voor

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Cetursa, het bedrijf van de Junta de Andalucía, stelde deze week het strategische plan 2020-2030 voor de Sierra Nevada in de provincie Granada voor. Er zijn grote veranderingen op til om de regio nog aantrekkelijker te maken voor toerisme.

Als je van Spanje houdt en nog nooit in de Sierra Nevada bent geweest, moet je er heen. Nergens anders kun je zo in het hooggebergte voelen en in de verte toch de Middellandse Zee zien liggen. De Sierra Nevada ligt in de provincie Granada en omhelst onder meer de hoogste bergtop van het continentale Spanje, de Mulhacén (3479 meter).

Cetursa kondigde aan dat men onder meer de skiliften in het skigebied gaat vernieuwen. Zes van de bestaande liften zullen voor 2030 vervangen worden, en er komen ook twee nieuwe liften bij. Verder komt er heel wat extra overnachtingsgelegenheid en wordt ook het verkeersplan grondig aangepast. In het skistation alleen al zal 30 miljoen Euro worden geïnvesteerd.

Dankzij het plan zullen 1200 nieuwe banen worden gecreëerd, en moet het BBP van Granada stijgen van 2,2% naar 2,5% van het Spaanse totaal. In totaal hoopt men elk jaar 140.000 bezoekers te ontvangen in de Sierra Nevada. In de toeristische sector wordt een publiek-private investering van nog eens 200 miljoen Euro gepompt.

Om het toerisme uit te breiden zal het oude hotel Telecabina worden gerenoveerd en omgevormd tot een viersterrenhotel. Bij de sportclub Montebajo wordt ook een nieuwe spa gebouwd die open zal zijn voor iedereen die het Nationale Park bezoekt. Ook het activiteitencentrum Mirlo Blanco krijgt een grondige make over. Er komen onder meer een attractiepark voor kinderen en een paar restaurants. Hier plant Cetursa ook een glamping zone met 50 moderne luxe tenten. 

De komende jaren wordt er duidelijk niet stilgezeten in de Sierra Nevada. Zo wordt een aantrekkelijke toeristische bestemming nog eens een stuk aantrekkelijker.

Ga naar de inhoud