Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (85)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (85)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (85)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Sinds kort hebben wij een aantal speciale biertjes in onze honesty bar staan. Voor wie het Nederlandse televisie “Het Spaanse Dorp Zarra” heeft gevolgd zal het gelijk snappen als wij het over Bastiaan en Melissa hebben. Voor degene die nu geen idee hebben, hier een korte uitleg. Er zijn heel veel dorpen in Spanje waar het bewonersaantal erg terugloopt en de gemiddelde leeftijd vrij hoog is. Door middel van een televisieprogramma wordt er geprobeerd om zo’n dorp nieuw leven in te blazen. Dit jaar was het in Zarra.

Zarra ligt een uurtje rijden van ons vandaan. Verschillende koppels krijgen de kans om zich te vestigen in Spanje. De uitdaging is om zo goed mogelijk te integreren, een bedrijf op te starten, mensen van buitenaf aan te trekken en een huis te verbouwen. De winnaar krijgt het huis. Dit jaar zijn de winnaars Bastiaan en Melissa. Zij zijn een bierbrouwerij gestart en hebben nu drie soorten bier in hun assortiment. De Weizen met Naranja en het Honingbier hadden wij al een aantal weken in huis en afgelopen week hebben zij hun kersenbier gebracht. Hele aardige mensen en hopelijk kunnen ze al hun plannen verwezenlijken. We zijn alvast fan!

Dit jaar gaan we onze eerste kerst in Spanje vieren. Normaal gesproken zijn we met Kerst in Nederland, maar dat is dit jaar dus anders. De B&B is volop in kerstsfeer en samen met onze gasten gaan we er mooie dagen van maken. Tom is bezig om een leuk en smakelijk kerstdiner samen te stellen. Het is heel mooi zonnig weer in Spanje en het gaat een fijne tijd worden. Ook eens kerst in Spanje vieren, boeken voor volgend jaar is al mogelijk.

Helaas zijn we deze keer iets minder blij met de Spaanse werkmannen. De voorgevel is niet helemaal geworden zoals we het hadden gehoopt. Dit betekent dat we zelf de komende dagen wat herstelwerk gaan uitvoeren en een deel door iemand anders laten stucen. Jammer, maar helaas. De vorige klussen hadden ze wel naar tevredenheid uitgevoerd, maar nu zijn ze uitgewerkt bij ons.

Dit weekend hebben wij op onze Facebookpagina een mooie winactie. Nieuwsgierig, neem snel een kijkje op onze facebookpagina; https://www.facebook.com/CasaRodriguillo/

Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen! Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud