Search
menu
Search

Nederlander gemarteld en verminkt door Nederlandse drugscriminelen in Fuengirola

Nederlander gemarteld en verminkt door Nederlandse drugscriminelen in Fuengirola
Beeld: via canva.com

Nederlander gemarteld en verminkt door Nederlandse drugscriminelen in Fuengirola

Een jonge Nederlander van 24 jaar werd in mei 2023 met twee afgehakte vingers en diepe snijwonden op zijn voeten gevonden in de buurt van een braakliggend terrein in Fuengirola (Málaga). Het slachtoffer bleek te zijn ontvoerd en gemarteld door leden van een drugsbende, die hem beschuldigden van het stelen van een lading drugs en hem dwongen om een schuld van meer dan drie miljoen euro af te betalen. Maanden later heeft de politie de drugsbende weten te achterhalen en zijn vijf Nederlandse criminelen gearresteerd.

Het slachtoffer, wiens identiteit niet bekend is gemaakt, was naar verluidt betrokken bij de diefstal van een grote hoeveelheid drugs van de drugsbende. Om hun verloren winst terug te krijgen, besloten de criminelen om hem te ontvoeren en te martelen. Volgens de politie werd de Nederlander vastgehouden in een villa in Fuengirola aan de Costa del Sol, waar hij werd onderworpen aan verschillende vormen van marteling, waaronder de zogenaamde “proef van de leugendetector” in het Verenigd Koninkrijk. Toen deze test geen duidelijke resultaten opleverde, besloten de ontvoerders om hun slachtoffer te verminken als straf.

Na een uitgebreid onderzoek wist de Spaanse politie uiteindelijk de drugsbende te ontmantelen en meerdere verdachten te arresteren. Het merendeel van de bendeleden was afkomstig uit Nederland, maar er waren ook enkele Spaanse leden betrokken. De politie heeft ook verschillende luxe villa’s in beslag genomen die werden gebruikt als schuilplaatsen voor de bende. De verdachten worden nu geconfronteerd met aanklachten voor ontvoering, marteling en drugshandel.

Helaas is deze jonge Nederlander niet het enige slachtoffer van de drugsbendes aan de Costa del Sol. In de afgelopen jaren zijn er meerdere incidenten geweest waarbij Nederlanders betrokken waren bij gewelddadige confrontaties tussen rivaliserende bendes. In 2018 werd een Nederlandse man doodgeschoten in Marbella, vermoedelijk als vergelding voor een eerdere moord op een lid van de een bende. En in 2019 werd een Nederlander gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord op een andere Nederlander in Estepona.

Ga naar de inhoud