Tien jaar geleden verdween Marta del Castillo in Sevilla wier lichaam nooit gevonden is

Oeps ... foto ontbreekt!

Tien jaar geleden verdween Marta del Castillo in Sevilla wier lichaam nooit gevonden is

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Het is alweer tien jaar geleden dat de toenmalige 17-jarige Marta del Castillo spoorloos verdween. Sinds 24 januari 2009 hebben haar ouders hun dochter niet meer gezien en ondanks de tientallen zoektochten en schuldig bevonden personen is het lichaam van Marta nog steeds niet gevonden. Het blijft voor de ouders een mysterie waar hun dochter is gebleven en wat er daadwerkelijk met haar gebeurd is.

Voor de verdwijning van Marta del Castillo kon de politie uiteindelijk diverse personen aanhouden en zijn de verantwoordelijken ook tot lange gevangenisstraffen veroordeeld. In 2012 gaf de toen 21-jarige Miguel Carcaño uiteindelijk toe dat hij per abuis zijn ex-vriendin de 17-jarige Marta, om het leven had gebracht.

Miguel had daarnaast ook zijn broer Francisco Javier Delgado, de vriendin van zijn broer María García, zijn goede vriend Samuel Benítez en de minderjarige Javier (bekend als el Cuco) bij de zaak betrokken. Volgens Miguel heeft hij weliswaar Marta per abuis om het leven gebracht maar waren de anderen verantwoordelijk voor de verdwijning van het lichaam van Marta, een lichaam dat tien jaar later nog steeds niet is gevonden.

Wat is er gebeurd met Marta?

Volgens de uitspraak van de rechter is het volgende gebeurd op die bewuste 24 januari 2009. Rond 20.40 uur kwamen Miguel en Marta in het appartement in de Calle Léon XIII in Sevilla. Vanwege een relatie die beiden vroeger hadden en vanwege het feit dat Marta waarschijnlijk geen relatie meer met Miguel wilde hebben, pakte de toen 19-jarige Miguel een asbak en sloeg hij herhaaldelijk op Marta in waardoor de 17-jarige overleed.

Niet veel later kwam de 15-jarige El Cuco aan in het appartement aangezien Miguel en hij eerder al hadden afgesproken. Na een discussie over wat er gebeurd was en wat beide jongens moesten doen, werd besloten om alles schoon te maken, de spullen van Marta bij elkaar te pakken en het lichaam van het meisje in een rolstoel naar buiten te rijden om het lichaam te verstoppen. Dit gebeurde rond 22.15 uur. Sindsdien is het lichaam van Marta nooit meer gezien en weet niemand waar zij is.

Ondanks de vele vragen van de rechters en politie heeft niemand van de betrokkenen ooit verteld waar Marta is gebleven, of omdat ze niet willen of omdat ze het niet weten. Dat zal voorlopig een mysterie blijven waar de ouders van Marta mee moeten leven.

Ga naar de inhoud