Spanje is minder corrupt maar nog steeds te veel

Spanje is minder corrupt maar nog steeds te veel
Beeld: Adobe Stock

Spanje is minder corrupt maar nog steeds te veel

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de Corruption Perceptions Index 2019 is Spanje minder corrupt dan een jaar geleden. Spanje is op de lijst van 180 landen 11 plaatsen gestegen van de 41e plaats naar de 30e plaats wat Spanje moet delen met Portugal, Barbados en Qatar. Weliswaar scoort Spanje in 2019 beter maar het land zit nog steeds onder het gemiddelde van 66 punten en staat binnen Europa nog erg hoog op de lijst van corrupte landen.

De corruptie is in Spanje nog steeds een groot probleem want weliswaar scoort Spanje in 2019 met 62 punten beter dan het jaar daarvoor maar Spanje bevindt zich nog steeds onder het gemiddelde van 66 punten. 

Met een score van 87 punten is Denemarken opnieuw het land waar de minste corruptie te vinden is maar die plaats wordt dit jaar gedeeld met Nieuw Zeeland. Na de nummer een en twee komen Finland (87), Singapore (85), Zweden (85), Zwitserland (85) en Noorwegen (84). 

Daarna staat Nederland met een score van 82 op de lijst van minst corrupte landen, goed voor de 8e plaats (zelfde als 2018) en verder naar beneden maar niet meer in de top 10, België met een score van 75, goed voor de 17e plaats waarmee België 2 plaatsen gezakt is ten opzichte van 2018.

Spanje staat op de 30e plaats met een score van 62, net zoveel als Barbados, Portugal en Qatar. Op Europees niveau staat Spanje echter nog steeds erg ver bovenaan als corrupt land. Corruptie in Spanje komt voor bij bedrijven en banken maar ook in de politiek op landelijk, regionaal en plaatselijk niveau.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.