Tickets Spaanse low cost hogesnelheidstrein vanaf 27 januari voor 5 euro

Tickets Spaanse low cost hogesnelheidstrein vanaf 27 januari voor 5 euro
Beeld: Renfe

Tickets Spaanse low cost hogesnelheidstrein vanaf 27 januari voor 5 euro

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf maandag 27 januari gaat de nieuwe website van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe die speciaal bedoeld is voor de Avlo ‘low cost’ hogesnelheidstrein de lucht in met een speciale aanbieding. Vanaf maandag kunnen de eerste treinkaartjes gekocht worden voor de goedkope versie van de AVE hogesnelheidstrein met een speciale aanbieding voor de eerste 10.000 kaartjes.

Nog niet zo lang geleden werd de nieuwe Avlo ‘low cost’ hogesnelheidstrein gepresenteerd die naast de normale AVE hogesnelheidstrein het traject Madrid – Zaragoza – Barcelona en vice versa moet gaan afleggen. Weliswaar start de verkoop op maandag 27 januari, de trein zelf zal pas vanaf 6 april gaan rijden. 

Op maandag 27 januari zal de nieuwe website die speciaal voor de Avlo is gemaakt open worden gesteld met een speciale aanbieding. De eerste 10.000 treinkaartjes (1.000 per dag tot 5 februari) zijn namelijk voor slechts 5 euro te koop. Dat is dus goedkoper dan de normale prijzen tussen de 10 en 60 euro voor de ‘low cost’ versie van de AVE.

Als een volwassene de normale prijs betaald kunnen kinderen onder de 14 jaar voor slechts 5 euro van Madrid naar Barcelona of van Barcelona naar Madrid reizen. Families met meerdere kinderen (familias numerosas) hebben tussen de 20% en 50% korting.

Het gaat dus om een ‘low cost’ versie van de AVE hogesnelheidstrein wat dus ook inhoudt dat er minder service is. Wil je meer dan betaal je meer, net zoals bij de low cost luchtvaartmaatschappijen. Bij de Avlo is een rolkoffer en handbagage gratis mee te nemen maar wil je een grotere koffer of WIFI hebben dan moet je bijbetalen.

De Avlo gaat voorlopig vanaf 6 april alleen het traject Madrid-Zaragoza-Barcelona en vice versa rijden met drie ritten per rijrichting (zes in totaal dus). Vanaf mei komt daar een vierde rit bij en vanaf september een vijfde.

De eerste Avlo vertrekt vanaf Barcelona-Sants om 9.25 uur gevolgd door 16.25 uur en 20 uur met een tussenstop in Zaragoza Delicias (dus andere stations zoals Tarragona en Lerida niet) om 10.53 uur en 21.28 uur met aankomst bij Madrid Puerta de Atocha om 12.10 uur, 18.55 uur en 22.45 uur.

De eerste Avlo vertrekt vanuit Madrid om 9.15 uur, 16 uur en 20.35 uur met tussenstop in Zaragoza om 10.33 uur en 21.53 uur en aankomst Barcelona om 12 uur, 18.30 uur en 23,20 uur.

Ga naar de inhoud