Wordt de voormalige premier Rajoy de voorzitter van de Spaanse voetbalbond?

Wordt de voormalige premier Rajoy de voorzitter van de Spaanse voetbalbond?
Beeld: Wikimedia

Wordt de voormalige premier Rajoy de voorzitter van de Spaanse voetbalbond?

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Er zijn geruchten in Spanje over de voormalige (PP) premier van Spanje Mariano Rajoy. Men schrijft namelijk dat Rajoy wel eens de nieuwe voorzitter van de Real Federación Española de Fútbol (RFEF) ofwel de Koninklijke Spaanse Voetbalfederatie kan worden. Rajoy zelf moet er om lachen maar waar rook is …

Er zijn binnenkort verkiezingen bij de Koninklijke Spaanse Voetbalfederatie waarbij de huidige voorzitter Luis Rubiales opnieuw een gooi doet naar een periode als voorzitter tussen 2020 en 2024. Maar er zijn andere kandidaten waarvan er al een bekend was, de voormalige Real Madrid en Spaanse Nationale Elftal doelman Iker Casillas.

Casillas speelt op dit moment bij het Portugese Oporto maar de kans is groot dat o.a. vanwege gezondheidsproblemen en zijn leeftijd Iker Casillas stopt met voetballen. Daarom zou hij een goede keuze kunnen zijn maar zelf zegt de doelman dat hij geen tijd heeft om genoeg steun te kunnen krijgen. 

Mariano Rajoy is na het verlaten van de politiek na de motie van wantrouwen in juni 2018 opnieuw begonnen als een medewerker van het kadasterregister in Spanje en heeft recent ook een autobiografie gepresenteerd. Zijn naam wordt nu echter ook genoemd in diverse sport media vanwege het voorzitterschap van de RFEF.

Rajoy is een fervent voetballiefhebber en supporter van Real Madrid en heeft in meerdere interviews al vaker laten weten veel van voetbal te weten. Of dat genoeg is om de huidige voorzitter Luis Rubiales op te volgen is de vraag.

Rajoy (en Casillas) kan in ieder geval rekenen op de steun van Javier Tebas, de voorzitter van de Spaanse voetbalcompetitie La Liga want deze kan met zijn collega bij de RFEF Luis Rubiales niet door dezelfde deur. Volgens Tebas is alles beter dan Rubiales.

Ga naar de inhoud