Wordt de voormalige premier Rajoy de voorzitter van de Spaanse voetbalbond?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Wordt de voormalige premier Rajoy de voorzitter van de Spaanse voetbalbond?
Beeld: Wikimedia

VOETBAL – Er zijn geruchten in Spanje over de voormalige (PP) premier van Spanje Mariano Rajoy. Men schrijft namelijk dat Rajoy wel eens de nieuwe voorzitter van de Real Federación Española de Fútbol (RFEF) ofwel de Koninklijke Spaanse Voetbalfederatie kan worden. Rajoy zelf moet er om lachen maar waar rook is …

Er zijn binnenkort verkiezingen bij de Koninklijke Spaanse Voetbalfederatie waarbij de huidige voorzitter Luis Rubiales opnieuw een gooi doet naar een periode als voorzitter tussen 2020 en 2024. Maar er zijn andere kandidaten waarvan er al een bekend was, de voormalige Real Madrid en Spaanse Nationale Elftal doelman Iker Casillas.

Casillas speelt op dit moment bij het Portugese Oporto maar de kans is groot dat o.a. vanwege gezondheidsproblemen en zijn leeftijd Iker Casillas stopt met voetballen. Daarom zou hij een goede keuze kunnen zijn maar zelf zegt de doelman dat hij geen tijd heeft om genoeg steun te kunnen krijgen. 

Mariano Rajoy is na het verlaten van de politiek na de motie van wantrouwen in juni 2018 opnieuw begonnen als een medewerker van het kadasterregister in Spanje en heeft recent ook een autobiografie gepresenteerd. Zijn naam wordt nu echter ook genoemd in diverse sport media vanwege het voorzitterschap van de RFEF.

Rajoy is een fervent voetballiefhebber en supporter van Real Madrid en heeft in meerdere interviews al vaker laten weten veel van voetbal te weten. Of dat genoeg is om de huidige voorzitter Luis Rubiales op te volgen is de vraag.

Rajoy (en Casillas) kan in ieder geval rekenen op de steun van Javier Tebas, de voorzitter van de Spaanse voetbalcompetitie La Liga want deze kan met zijn collega bij de RFEF Luis Rubiales niet door dezelfde deur. Volgens Tebas is alles beter dan Rubiales.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.