Jonge vrouw vindt een schat in haar maaltijd in Galicië

Jonge vrouw vindt een schat in haar maaltijd in Galicië
Beeld: La Voz de Galicia / web

Jonge vrouw vindt een schat in haar maaltijd in Galicië

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – Natalia, een jonge vrouw van 22 jaar kwam een waardevolle parel tegen in haar bord met kokkels in restaurant Casa Sampedro in Muros (A Coruña). Natalia werkt hier ook als serveerster. De jonge vrouw had echt zin in een bord met ‘almejas a la marinera’ (letterlijk vertaald: kokkels zeeman stijl) Dit is een gerecht met kokkels in een saus van ui, tomaat en witte wijn met peper, maar er bestaan veel variaties op. 

Toen ze de kokkels aan het eten was, voelde ze al bij de eerste kokkel iets vreemds en hards tussen haar tanden. Het was een klein paars balletje. Ze legde het aan de rand van haar bord en at eerst het eten op. Daarna keek ze op Google wat het zou kunnen zijn. Ze wist op dat moment nog niet dat het een waardevolle ‘schat’ zou kunnen zijn. 

Haar verbazing groeide elk moment naarmate ze meer artikelen las op het internet. ‘Ik dacht dat parels alleen in oesters groeien’ volgens Natalia. Door de artikelen leerde ze echter dat kokkels ook parels konden bevatten en dat deze parels zelfs erg waardevol kunnen zijn. ‘Ik las artikelen over parels die er op lijken en die meer dan vierduizend euro waard waren’ volgens de jonge vrouw. 

Natuurlijke parels worden gevormd in de schelpen wanneer zich een vreemd organisme de schelp binnendringt. Het is het beschermingsmechanisme van het weekdier. Alle weekdieren kunnen bijzondere parels voortbrengen, maar het is bijzonder om deze te vinden. Ze kunnen bovendien verschillen van kleur, grootte en vorm. Het duurt ongeveer tien jaar om een parel te vormen op natuurlijke manier. 

Natalia beschermt de parel nu als een schat in een klein koffertje waarin ze ook de schelp van de parel bewaart. ‘Hij heeft een klein merkteken en ik stel me voor dat het de plek is waar de parel gevormd is’ volgens Natalia.  Nadat ze zich bewust werd van de waarde van de parel, besloot Natalia de parel te verkopen. ‘Ik moet naar een taxateur van juwelen of parels om te weten wat de waarde precies is’.

Ga naar de inhoud