Natte sneeuw in Benidorm met ijskoude temperaturen aan de Costa Blanca

Natte sneeuw in Benidorm met ijskoude temperaturen aan de Costa Blanca
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

Natte sneeuw in Benidorm met ijskoude temperaturen aan de Costa Blanca

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Na een gemiddeld veel warmere start van de winter in Spanje, is dat in de tweede week van januari compleet veranderd met de komst van een koude periode. Hierdoor zakken de temperaturen op veel plaatsen onder het vriespunt, iets wat ook in de Costa Blanca te merken is. Op verschillende plaatsen zoals Benidorm en Benitatxell werd dinsdagmorgen natte sneeuw gezien.

De lage temperaturen hebben ervoor gezorgd dat het ook gesneeuwd heeft in de Marina Alta streek in de provincie Alicante terwijl in het binnenland van de Costa Blanca het kwik op veel plaatsen tot ver onder het vriespunt daalde. In Xixona-La Sarga daalde de temperatuur tot -9,3 graden terwijl het -8,6 graden werd in Villena, -8,2 graden in Agres, -6,8 graden was in hondón de los Frailes, -6,1 graden in Alcoy en -5,8 graden in Pinoso Rodriguillo.

Op meerdere plaatsen in het binnenland van de Costa Blanca en de provincie Alicante heeft het gesneeuwd, zoals op onderstaande video’s te zien is. In Benidorm en Benitaxell werd dinsdagmorgen om 7.30 uur melding gedaan van natte sneeuw, wat niet bleef liggen, terwijl in Benissa op zeeniveau sneeuw werd gesignaleerd om 10 uur ‘s morgens.

De komende dagen zal het nog ijzig koud zijn in de provincie Alicante, maar ook in de hele Valencia regio waar de kans op sneeuw toeneemt op plaatsen waar het normaal gesproken niet sneeuwt. De vraag is natuurlijk of de sneeuw aan de Costa Blanca op zeeniveau zal komen of niet.

Ga naar de inhoud