Honderden dolfijnen gespot voor de kust van Denia

Honderden dolfijnen gespot voor de kust van Denia
Beeld: Ayuntamiento de Denia / Twitter

ALICANTE – Gedurende de afgelopen 90 dagen zijn er voor de kust van Denia aan de Costa Blanca honderden dolfijnen gespot. Het merendeel van hen is te zien in de open zee maar het is ook soms mogelijk om vanaf land dolfijnen te zien als deze dichtbij de kust komen. 

Bijna elke dag worden er dolfijnen gespot door o.a. vissers en de kustwacht. In sommige gevallen kunnen deze dolfijnen op foto en/of video vast worden gelegd maar in de meeste gevallen is dat niet mogelijk. 

Gedurende de maand januari en de eerste twee weken van februari zijn er volgens een woordvoerder van de kustwacht honderden dolfijnen gezien in de Middellandse Zee voor de kust van Denia.

De meeste dolfijnen worden gezien door vissers maar ook door boten met toeristen zoals recent een catamaran met toeristen aan boord. Zij hadden het geluk om een groot aantal dolfijnen te zien die gedurende een tijd met de boot mee zwom.

Het is vrij normaal om in de maanden januari en februari dolfijnen te zien maar blijkbaar zijn er nu veel meer exemplaren dan andere jaren. Naast de normale dolfijnen zijn er ook gevallen geweest dat men grienden (calderones) heeft gezien. DIt is een type dolfijnen dat normaal gesproken minder gezien wordt.

LEESTIP: Waar kun je dolfijnen kijken in Spanje

Er zijn een tiental verschillende soorten dolfijnen die nabij de Spaanse kust of in de zee wat verder weg van de kust te zien zijn. Er zijn dolfijnen te zien voor de kust van Catalonië, nabij de Balearen eilanden, in zee bij de Comunidad Valenciana, in Murcia en Andalusië, langs de kust van de Atlantische Oceaan in Galicië, Cantabrië of Baskenland en natuurlijk bij de Canarische Eilanden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Yvon

Kan het zijn dat de storm die we in januari hebben gehad daar debet aan is, met name de zeebodem is daardoor behoorlijk omgewoeld en richting land gedreven. We hebben nl.in de haven van Altea en Moraira ontzettend veel vis gezien, hele scholen en die vissen etc. worden dan weer gevolgd door de grotere vissen en zoogdieren zoals de dolfijnen. Dat verklaard misschien waarom er nu zoveel dolfijnen gespot worden.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.