Honderden dolfijnen gespot voor de kust van Denia

Honderden dolfijnen gespot voor de kust van Denia
Beeld: Ayuntamiento de Denia / Twitter

Honderden dolfijnen gespot voor de kust van Denia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Gedurende de afgelopen 90 dagen zijn er voor de kust van Denia aan de Costa Blanca honderden dolfijnen gespot. Het merendeel van hen is te zien in de open zee maar het is ook soms mogelijk om vanaf land dolfijnen te zien als deze dichtbij de kust komen. 

Bijna elke dag worden er dolfijnen gespot door o.a. vissers en de kustwacht. In sommige gevallen kunnen deze dolfijnen op foto en/of video vast worden gelegd maar in de meeste gevallen is dat niet mogelijk. 

Gedurende de maand januari en de eerste twee weken van februari zijn er volgens een woordvoerder van de kustwacht honderden dolfijnen gezien in de Middellandse Zee voor de kust van Denia.

De meeste dolfijnen worden gezien door vissers maar ook door boten met toeristen zoals recent een catamaran met toeristen aan boord. Zij hadden het geluk om een groot aantal dolfijnen te zien die gedurende een tijd met de boot mee zwom.

Het is vrij normaal om in de maanden januari en februari dolfijnen te zien maar blijkbaar zijn er nu veel meer exemplaren dan andere jaren. Naast de normale dolfijnen zijn er ook gevallen geweest dat men grienden (calderones) heeft gezien. DIt is een type dolfijnen dat normaal gesproken minder gezien wordt.

LEESTIP: Waar kun je dolfijnen kijken in Spanje

Er zijn een tiental verschillende soorten dolfijnen die nabij de Spaanse kust of in de zee wat verder weg van de kust te zien zijn. Er zijn dolfijnen te zien voor de kust van Catalonië, nabij de Balearen eilanden, in zee bij de Comunidad Valenciana, in Murcia en Andalusië, langs de kust van de Atlantische Oceaan in Galicië, Cantabrië of Baskenland en natuurlijk bij de Canarische Eilanden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.