Dit oude fort in A Coruña in Galicië staat nog steeds te koop voor 3 miljoen euro

Dit oude fort in A Coruña in Galicië staat nog steeds te koop voor 3 miljoen euro
Beeld: Idealista

Dit oude fort in A Coruña in Galicië staat nog steeds te koop voor 3 miljoen euro

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – Dit kasteel of fort werd in de 18e eeuw gebouwd om schepen te beschermen tegen aanvallen van piraten. Maar het is nu voor iedereen die een beetje geld heeft mogelijk om op een unieke plaats in een kasteel of oud paleis of fort te wonen. 

Het meer dan 200 jaar oude fort ligt in de Ria de Corcubión in de provincie A Coruña in Galicië en kan al van jou zijn voor 3 miljoen euro. Het geheel heeft een grondstuk van 3 hectare en is omgeven door natuur, grenst aan zee en aan een bos. Wat wil je nog meer.

Het kasteel of fort dat bekend staat als het ‘Castillo del Cardenal’ heeft een oppervlakte van 2.700 m2 waarvan 700 m2 door de woning in beslag wordt genomen. 

De woning is verdeeld in 9 ruimtes met verschillende woonkamers met open haard, gewelfde plafonds, twee slaapkamers met eigen badkamers, keuken, kelder, fitnessruimte en wasplaats. 

Naast de vier binnentuinen heeft de woning of het fort een put met eigen waterbronnen. Het fort heeft een directe toegang via trappen naar de zee, en tot twee inhammen met fijn zand en een eigen grot.

Het fort werd in de XVII eeuw gebouwd om de baai te beschermen tegen de piratenaanvallen. Ooit leefden er 90 mannen die de beschikking hadden over 12 kanonnen. 

Na jaren van verval werd het fort door de staat in 1956 verkocht en geheel opgeknapt tot wat het nu is, een luxe en unieke woning.

De woning, fort of kasteel staat te koop bij Idealista voor 3 miljoen euro. KLIK HIER voor meer foto’s en informatie.

Ga naar de inhoud