Politie Málaga arresteert Belg die zijn dierenarts probeerde te vermoorden

Politie Málaga arresteert Belg die zijn dierenarts probeerde te vermoorden
Beeld: Twitter

Politie Málaga arresteert Belg die zijn dierenarts probeerde te vermoorden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De politie van Málaga heeft in de stad een 55-jarige Belg aangehouden omdat deze gezocht wordt door de Belgische justitie voor poging tot moord. De Belg moet nog 8 jaar en 9 maanden van zijn 15 jarige gevangenisstraf uitzitten voor zijn poging om in 2016 een dierenarts met behulp van een riem te wurgen.

De 55-jarige Belg bevond zich op het moment van zijn aanhouding in een opvangcentrum in Málaga waar hij eerder al door agenten was gelokaliseerd omdat hij geen identiteitsbewijzen bij zich droeg. 

Blijkbaar werd de Belg in 2016 al tot een 15 jaar lange gevangenisstraf veroordeeld maar vluchtte hij in 2020. Daarna werd in december vorig jaar een internationaal opsporings- en arrestatiebevel uitgegeven door de Belgische justitie omdat de man nog 8 jaar en 9 maanden celstraf moet uitzitten in België.

De poging tot moord gebeurde toen de man een afspraak had gemaakt met een dierenarts om zijn hond te euthanaseren. Op het moment dat de dierenarts dat wilde doen werd zij van achter aangevallen en probeerde de nu gearresteerde man met zijn broekriem de vrouw te wurgen.

De dierenarts slaagde erin te vluchten en hulp te halen waarna de Belg werd aangehouden. Uiteindelijk werd de 55-jarige Belg tot 15 jaar celstraf veroordeeld voor poging tot moord, mishandeling met ernstig letsel en diefstal met geweld.

Ga naar de inhoud