Vader vergeet zijn dochter bij een tankstation langs de snelweg in Málaga

Vader vergeet zijn dochter bij een tankstation langs de snelweg in Málaga
Beeld: Twitter

Vader vergeet zijn dochter bij een tankstation langs de snelweg in Málaga

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het klinkt ongelooflijk en elke vader en moeder zal nu zeggen, dat zal mij nooit overkomen. En de kans dat zoiets gebeurt is ook klein maar het overkwam een vader in Málaga toen hij in zijn haast vergat zijn eigen dochter mee te nemen nadat hij had getankt.

Het gaat natuurlijk niet om een actie waarbij een vader zijn dochter wilde achterlaten bij een tankstation langs de snelweg in Casabermeja in de provincie Málaga maar om een monumentale fout.

Een werknemer van een tankstation belde zondagmiddag de politie omdat hij een klein hevig huilend meisje had gevonden in zijn tankstation. Hij had geen idee waar het 7-jarige kind vandaan was gekomen en er waren geen ouders te zien.

Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze het nerveus huilende meisje aan dat helemaal alleen in het tankstation was. De agenten hadden toen geen idee waar ze met de zoektocht naar de ouders moesten beginnen totdat er een auto stopte en een gestreste man zich meldde als de vader.

De vader zei dat hij tegen zijn twee kinderen had gezegd dat ze in de auto moesten blijven terwijl hij adblue ging bijvullen. Nadat dit gebeurd was reed hij meteen weg omdat hij haast had. 

Maar drie kilometer later ontdekte hij dat alleen zijn 14-jarige zoon (die blijkbaar niets had gezegd) in de auto zat maar er geen spoor was van zijn 7-jarige dochter.

Hij reed op de A-46 snelweg dus hij moest eerst een afslag vinden om terug te kunnen rijden en daarna weer een afslag om bij het tankstation te kunnen komen. Toen hij daar arriveerde was de politie al aanwezig en vond hij zijn huilende dochter aan.

Blijkbaar was het meisje toch uit de auto gestapt tijdens het bijvullen van adblue maar had de vader daar geen erg in. Hij ontdekte dat pas later toen hij al op de snelweg reed.

De agenten geloofden zijn verhaal maar wilden een bevestiging zien dat hij daadwerkelijk de vader was. Maar de vader had geen identiteitsbewijs van zijn dochter bij zich waarop de moeder gevraagd werd thuis een foto te maken en dat via whatsapp door te sturen.

Toen de vreemde situatie eenmaal was opgehelderd kon de vader zonder een sanctie maar met een berisping zijn weg vervolgen.

Ga naar de inhoud