Zeeman opent winkel in de populaire badplaats Benidorm

Zeeman opent winkel in de populaire badplaats Benidorm
Beeld: Zeeman.es

Zeeman opent winkel in de populaire badplaats Benidorm

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het Nederlandse Zeeman heeft een nieuwe winkel geopend in de bij Nederlanders en Belgen populaire vakantie- en woonplaats Benidorm. Dat is voor Zeeman alweer de 19e winkel in de Valencia regio nadat de afgelopen maanden al winkels werden geopend in Elche en Alicante.

De Zeeman winkel in Benidorm is geopend aan de Avenida Los Almendros nummer 46 in een 235 vierkante meter grote winkelruimte. 

Het is een kleine winkel waar de belangrijkste artikelen die in Spanje het meest worden verkocht te vinden zijn zoals ondergoed, sokken, T-shirts, handdoeken, panty’s en kinder- en babykleding.

In Spanje wordt de Zeeman ook wel de ‘Primark holandés’ genoemd maar de twee winkels hebben eigenlijk niets met elkaar te maken. 

Om de opening te vieren krijgt elke klant die de openingsfolder meeneemt 25% korting krijgen op een door de klant gekozen product.

In 2020 en begin 2021 werden er in de Valencia regio al diverse winkels geopend zoals in Denia, Gandia, Xativa, Valencia (8), Elche (2), Vall d’Uixó, Burriana, Castellón de la Plana (2) en recent nog in Alicante.

In heel Spanje heeft Zeeman nu alweer meer dan 90 winkels waarvan het merendeel in Catalonië is gelegen maar ook enkele winkels in Aragón, de Valencia regio en in Madrid. Bekijk HIER op de kaart alle Zeeman winkels in Spanje. 

De eerste winkel van Jan Zeeman werd geopend in 1967 in Alphen aan de Rijn waarna de textielsuper 52 jaar later is uitgegroeid tot een concern met ruim 500 winkels in Nederland, vestigingen in België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland en sinds 2015 ook in Spanje.

Volgens de textielsuper topman Erik-Jan Mares heeft Zeeman in Spanje praktisch geen concurrentie waardoor de ‘see-mán’ in korte tijd erg populair is geworden. Daarnaast heeft Zeeman in Spanje ervoor gekozen niet in grote winkelcentra winkels te vestigen maar juist op strategisch gekozen locaties om zo een buurtfunctie te krijgen.

Over de oer-hollandse naam van de winkel valt te twisten want deze kan niet goed uitgesproken worden waardoor de ‘Zeeman’ dus in Spanje ‘See-mán’ met klemtoon op de a is geworden. Voor de textielsuper is dat geen enkel probleem als hun naam maar hetzelfde is in alle landen.

Ga naar de inhoud