Primavera Sound lente-festival in 2023 voor het eerst in Barcelona én Madrid

Primavera Sound lente-festival in 2023 voor het eerst in Barcelona én Madrid
Beeld: Primavera Sound / website

Primavera Sound lente-festival in 2023 voor het eerst in Barcelona én Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA/MADRID – De festivalkenners hebben ongetwijfeld wel eens van Primavera Sound gehoord waarbij automatisch de link met Barcelona als gaststad wordt gelegd. Maar vanaf 2023 moet daar ook een link naar Madrid bijkomen want het bekende lente-festival wordt dan in beide steden georganiseerd.

Primavera Sound 2023 zal én in Barcelona én in Madrid plaatsvinden. Barcelona zal de gaststad zijn van 1 tot en met 3 juni bij het Parc del Forum in Barcelona-Sant Adria de Besos terwijl Madrid de gaststad zal zijn van 8 tot en met 10 juni bij het Ciudad del Rock in Arganda del Rey-Madrid. 

Dat betekent dus dat het lente-festival opnieuw niet in één maar in twee weekenden plaats zal vinden. De verandering is echter dat dit dus in 2023 niet in een stad maar in de twee grootste Spaanse steden zal gebeuren. Op zich is dit volgens de organisatie niets nieuws want het Primavera Sound festival dat in de herfst wordt georganiseerd vond ook al plaats in Barcelona en Madrid.

Het Primavera Sound is een jaarlijks muziekfestival in Barcelona, voor het eerst gehouden in 2001. Het festival richt zich op indierock, noiserock, alternatieve elektronische muziek en andere alternatieve rockmuziek. Het festival wordt gehouden aan de kust naast de haven voor privéjachten in architectonische Parc del Fòrum in Barcelona en in Edificio Fórum, het markante blauwzwarte driehoekige gebouw voor het park. In 2020 en 2021 vond het festival geen doorgang in verband met de ook in Spanje heersende corona-pandemie maar vanaf 2023 zal het lente-festival dus in zowel Barcelona als in Madrid plaatsvinden.

Ga naar de inhoud