Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (93)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (93)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (93)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Deze week hebben we familie over de vloer. De mama en de twee zussen van Tom zijn bij ons in Spanje. Voor de moeder en één zus was het bijna twee jaar geleden dat ze hier waren. De transformatie van een bouwput tot Casa Rodriguillo is enorm. Het is heel leuk om ze het huis in de huidige staat te laten zien. Natuurlijk hebben ze al onze filmpjes en foto’s gezien, maar in het echt is het toch anders. We hebben heerlijke dagen met elkaar. We zijn een dag op pad geweest om de amandelbloesems te zien. Verder veel tijd genomen om bij te kletsen, lekker te eten en van de tijd samen te genieten.

Als we bezoek uit Nederland hebben, is het altijd een mooie gelegenheid om nieuwe dingen te bezoeken en te ontdekken met de gasten. Een week geleden kregen we van een gast een tip van een goed restaurant in Yecla. Wel een stukje rijden, maar volgens hem zeer de moeite waard. Dus dat stond op ons lijstje en inderdaad de gast had helemaal gelijk. We hebben heerlijk gegeten en deze kunnen we dus nu uit eigen ervaring aan onze gasten aanbevelen. Ook hebben we een -voor ons- nieuwe bodega uitgeprobeerd. Één die vlak bij ons in de buurt ligt. De wijnen zijn niet heel bijzonder, gewoon lekker, maar de uitleg was heel erg goed. De Engelse uitleg wordt gegeven door een jongedame die de leiding heeft over het hele wijnmaakproces en hierdoor veel meer over het wijn maken kan vertellen dan we normaal gewend zijn. Dus deze gaat ook op de aanbevelingslijst voor onze gasten.

Kort nog even een update over de klussen die we tussendoor aan het doen zijn. De dakplaten voor de veranda zijn geleverd en liggen op de veranda. Deze zijn nog niet afgewerkt, dus is de veranda langs de randen nog niet volledig dicht. De marmer voor de voorkant en de vensterbanken zijn nu allemaal geleverd en bevestigd, alleen nog afwerken en voegen. Dus die klus kan ook bijna van het to-do lijstje. Beetje bij beetje wordt dat lijstje steeds korter.

p.s. op onze website www.casarodriguillo.com boek je nu met 10% paaskorting (kortingscode EASTER-10)

Fijne week allemaal, Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud