Politie Madrid arresteert twee bejaarde bankovervallers

Politie Madrid arresteert twee bejaarde bankovervallers
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Policía Nacional heeft samen met de Mossos d’Esquadra twee bejaarde bankovervallers in de boeien geslagen. Het gaat om twee mannen van 73 en 80 jaar oud die bewapend met revolvers en valse politie insignes waarop stond ‘Special Police’ tenminste twee bankovervallen hebben gepleegd.

De mannen hebben twee banken overvallen waarbij ze 32.000 en 45.000 euro buit maakten. Zoals het politierapport zegt liepen de bejaarde overvallers gewapend met pistolen de banken binnen en bonden ze alle aanwezigen vast met tie-raps om daarna al het aanwezige contant geld mee te nemen om vervolgens met het openbaar vervoer te vluchten.

Deze bank overvallen vonden plaats in Barcelona maar uiteindelijk werden de 73 en 80 jarige delinquenten in Madrid op het moment dat ze een nieuwe overval wilden plegen gearresteerd. Dat wilden ze in de Spaanse hoofdstad doen met een derde persoon die ook gearresteerd werd. Later werd ook nog een vierde verdachte in de boeien geslagen.

De overvallers woonden in de gemeente El Vendrell in Tarragona waar de bejaarde mannen met de vierde verdachte ook nog eens een marihuana plantage hadden. De twee bejaarde bankovervallers zijn op 14 maart reeds voor de rechter verschenen die hen naar de gevangenis stuurde in voorlopige hechtenis in afwachting van de rechtszaak.

Volgens de krant El Confidencial heeft de Spaanse en Catalaanse politie samengewerkt met de Italiaanse Carabinieri politie uit Milaan waar de bejaarde overvallers waarschijnlijk ook overvallen hebben gepleegd. Het is niet bekend of het om mannen gaat met de Spaanse of Italiaanse nationaliteit.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.