Politie Madrid arresteert twee bejaarde bankovervallers

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie Madrid arresteert twee bejaarde bankovervallers

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Policía Nacional heeft samen met de Mossos d’Esquadra twee bejaarde bankovervallers in de boeien geslagen. Het gaat om twee mannen van 73 en 80 jaar oud die bewapend met revolvers en valse politie insignes waarop stond ‘Special Police’ tenminste twee bankovervallen hebben gepleegd.

De mannen hebben twee banken overvallen waarbij ze 32.000 en 45.000 euro buit maakten. Zoals het politierapport zegt liepen de bejaarde overvallers gewapend met pistolen de banken binnen en bonden ze alle aanwezigen vast met tie-raps om daarna al het aanwezige contant geld mee te nemen om vervolgens met het openbaar vervoer te vluchten.

Deze bank overvallen vonden plaats in Barcelona maar uiteindelijk werden de 73 en 80 jarige delinquenten in Madrid op het moment dat ze een nieuwe overval wilden plegen gearresteerd. Dat wilden ze in de Spaanse hoofdstad doen met een derde persoon die ook gearresteerd werd. Later werd ook nog een vierde verdachte in de boeien geslagen.

De overvallers woonden in de gemeente El Vendrell in Tarragona waar de bejaarde mannen met de vierde verdachte ook nog eens een marihuana plantage hadden. De twee bejaarde bankovervallers zijn op 14 maart reeds voor de rechter verschenen die hen naar de gevangenis stuurde in voorlopige hechtenis in afwachting van de rechtszaak.

Volgens de krant El Confidencial heeft de Spaanse en Catalaanse politie samengewerkt met de Italiaanse Carabinieri politie uit Milaan waar de bejaarde overvallers waarschijnlijk ook overvallen hebben gepleegd. Het is niet bekend of het om mannen gaat met de Spaanse of Italiaanse nationaliteit.

Ga naar de inhoud