skip to Main Content
Politie Madrid arresteert twee bejaarde bankovervallers
123rf

Politie Madrid arresteert twee bejaarde bankovervallers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Policía Nacional heeft samen met de Mossos d’Esquadra twee bejaarde bankovervallers in de boeien geslagen. Het gaat om twee mannen van 73 en 80 jaar oud die bewapend met revolvers en valse politie insignes waarop stond ‘Special Police’ tenminste twee bankovervallen hebben gepleegd.

De mannen hebben twee banken overvallen waarbij ze 32.000 en 45.000 euro buit maakten. Zoals het politierapport zegt liepen de bejaarde overvallers gewapend met pistolen de banken binnen en bonden ze alle aanwezigen vast met tie-raps om daarna al het aanwezige contant geld mee te nemen om vervolgens met het openbaar vervoer te vluchten.

Deze bank overvallen vonden plaats in Barcelona maar uiteindelijk werden de 73 en 80 jarige delinquenten in Madrid op het moment dat ze een nieuwe overval wilden plegen gearresteerd. Dat wilden ze in de Spaanse hoofdstad doen met een derde persoon die ook gearresteerd werd. Later werd ook nog een vierde verdachte in de boeien geslagen.

De overvallers woonden in de gemeente El Vendrell in Tarragona waar de bejaarde mannen met de vierde verdachte ook nog eens een marihuana plantage hadden. De twee bejaarde bankovervallers zijn op 14 maart reeds voor de rechter verschenen die hen naar de gevangenis stuurde in voorlopige hechtenis in afwachting van de rechtszaak.

Volgens de krant El Confidencial heeft de Spaanse en Catalaanse politie samengewerkt met de Italiaanse Carabinieri politie uit Milaan waar de bejaarde overvallers waarschijnlijk ook overvallen hebben gepleegd. Het is niet bekend of het om mannen gaat met de Spaanse of Italiaanse nationaliteit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. nou dat gebeurt in Spanje echt niet hoor. Misschien heb je het over Nederland maar in Spanje worden de migranten echt niet zo goed behandeld als je denkt.

 1. Doet me denken aan de film: Dying in Style met Morgan Freeman. Drie bejaarde mannen raken hun pensioen kwijt en besluiten (noodgedwongen) een bank te overvallen. Super leuke film!

 2. lekker dan, zo,n stel viejitos. Je zult maar gebeld worden met de mededeling dat je bejaarde vader op het politlie bureau zit
  en ze gaan uitleggen waarom.

  1. Denk als dat gebeurd mensen eerst op de kalender kijken of het geen 1 April is.
   Ach ja, wat je er ook van vind, deze bejaarden zijn nog wel actief.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken