Politie Madrid arresteert twee bejaarde bankovervallers

Politie Madrid arresteert twee bejaarde bankovervallers
Beeld: 123rf

MADRID – De Policía Nacional heeft samen met de Mossos d’Esquadra twee bejaarde bankovervallers in de boeien geslagen. Het gaat om twee mannen van 73 en 80 jaar oud die bewapend met revolvers en valse politie insignes waarop stond ‘Special Police’ tenminste twee bankovervallen hebben gepleegd.

De mannen hebben twee banken overvallen waarbij ze 32.000 en 45.000 euro buit maakten. Zoals het politierapport zegt liepen de bejaarde overvallers gewapend met pistolen de banken binnen en bonden ze alle aanwezigen vast met tie-raps om daarna al het aanwezige contant geld mee te nemen om vervolgens met het openbaar vervoer te vluchten.

Deze bank overvallen vonden plaats in Barcelona maar uiteindelijk werden de 73 en 80 jarige delinquenten in Madrid op het moment dat ze een nieuwe overval wilden plegen gearresteerd. Dat wilden ze in de Spaanse hoofdstad doen met een derde persoon die ook gearresteerd werd. Later werd ook nog een vierde verdachte in de boeien geslagen.

De overvallers woonden in de gemeente El Vendrell in Tarragona waar de bejaarde mannen met de vierde verdachte ook nog eens een marihuana plantage hadden. De twee bejaarde bankovervallers zijn op 14 maart reeds voor de rechter verschenen die hen naar de gevangenis stuurde in voorlopige hechtenis in afwachting van de rechtszaak.

Volgens de krant El Confidencial heeft de Spaanse en Catalaanse politie samengewerkt met de Italiaanse Carabinieri politie uit Milaan waar de bejaarde overvallers waarschijnlijk ook overvallen hebben gepleegd. Het is niet bekend of het om mannen gaat met de Spaanse of Italiaanse nationaliteit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

8
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
F. van Oostveen

Ze hebben nu in elk geval kost en inwoning.

Marianne .Peirsman

Sorry maar chapaeu dat die mannen het durfde denk dat ze een klein pensioentje hebben

Eddy

Niet iedereen kan met een rubberen bootje aankomen en alles gratis hebben.

Loes

Je zal maar geen pensioentje hebben…dan moet je toch wat.

Stevo

Doet me denken aan de film: Dying in Style met Morgan Freeman. Drie bejaarde mannen raken hun pensioen kwijt en besluiten (noodgedwongen) een bank te overvallen. Super leuke film!

mar

lekker dan, zo,n stel viejitos. Je zult maar gebeld worden met de mededeling dat je bejaarde vader op het politlie bureau zit
en ze gaan uitleggen waarom.

Juan74

Denk als dat gebeurd mensen eerst op de kalender kijken of het geen 1 April is.
Ach ja, wat je er ook van vind, deze bejaarden zijn nog wel actief.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.