Opgesloten in de camper tijdens noodtoestand in Alicante

Opgesloten in de camper tijdens noodtoestand in Alicante
Beeld: 123rf

ALICANTE –  Hotels en campings moeten op donderdag 26 maart verplicht sluiten nadat de regering de tijd heeft gegeven om alle aanwezige toeristen op vliegtuigen naar huis te sturen of de campings te verlaten. Maar camperrijders kunnen overal staan, op de camping, camperparkeerplaatsen maar ook op plaatsen waar dat eigenlijk niet is toegestaan zoals pal langs de kust. Maar veel van hen zitten nu vast in hun camper, net zoals de Spanjaarden in hun woning, en ook zij moeten voldoen aan de maatregelen die genomen zijn.

In dit geval hebben we het over de provincie Alicante waar tientallen camper toeristen ‘vast zitten’ in hun camper maar dit zal ongetwijfeld ook in andere regio’s en provincies spelen. Veel campertoeristen hebben de afgelopen week reeds de terugreis gemaakt naar hun eigen land maar er zijn camperaars die gebleven zijn, of omdat ze dat vanwege de situatie moeten of omdat ze dat willen.

Het is vanwege de genomen maatregelen niet meer mogelijk om met de camper zomaar over straat te rijden op zoek naar een leuk plekje om te overnachten. Campers dienen net zoals andere voertuigen stil te staan tenzij men naar het werk gaat, boodschappen moet doen of de terugreis start naar eigen land, indien mogelijk. 

De camper is nu de verplichte thuisisolement woning geworden voor veel mensen uit Nederland, België, Duitsland en Groot Brittannië. Veel van hen staan op officiële campings waar ze ook na 26 maart mogen blijven staan of op camperparkeerplaatsen. In beide gevallen mogen er geen nieuwe campers bijkomen. Er zijn echter ook camperaars die hun camper geplaatst hebben pal aan zee op niet officiële plaatsen zoals in Torrevieja en Agua Amarga in Alicante.

Op diverse plaatsen heeft de politie camperplaatsen gesloten en mogen alleen die camperaars die er al staan gebruik blijven maken van de voorzieningen, nieuwe campertoeristen zijn niet toegestaan. In Torrevieja op de niet officiële camperplaats aan zee kan de politie nu niets meer doen dan de aanwezige camperaars op te dragen in hun camper te blijven tenzij men boodschappen dient te doen of naar een apotheek moet. 

Helaas zijn er volgens de krant nog steeds veel camperaars die het gewone ‘vakantieleven’ naleven en stoelen en tafels buiten zetten, rondlopen en met andere camperaars staan te praten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

20
Reageer op dit artikel

8 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ruud

Ik had het me ook anders voorgesteld. Wij hebben ons huis in België verkocht en zouden vorige week vertrekken. Maar door het sluiten van de Franse grens, zitten wij geblokkeerd bij familie. En ik vrees voor nog een hele tijd. Nu lees ik ook nog dat er weer een gota fria geweest is met overstromingen in San Javier waar wij gaan wonen! Anderzijds is op dit ogenblik mss toch iets veiliger in België dan in Spanje.

Ruud

frans

er zijn veel te veel van die dingen

Debbie

Dat ben ik helemaal met u eens!
Heb zelf ook z’on ding en woon daar met veel plezier in.
Maar ook al vinden wij beide dat het er teveel zijn, opgesloten en vast zitten door een noodsituatie gun je niemand, tenminste ik niet..

verbraeken engelbert

kan ik met mijn auto nog steeds naar huis rijden (belgie) verblijf in calpe op een appartement kan hier nog blijven tot einde april

Debbie

Tot nu toe mag u terug naar land waar u woont. Check voor de zekerheid uw overheid of ambassade website voor advies en of u papieren nodig heeft en zo ja welke u nodig heeft om de grenzen te mogen passeren.

Wim de Beer

Dit is steeds een momentopname en aangepast aan de nu bestaande Crisissituatie, maar wat te denken van de periode hierna ? Door langdurige isolatie zal het aantal alcoholverslavingen toenemen omdat de supermarkten deze ¨voedingsbron ¨op dit moment in ruime mate verkopen. Ook al eens gedacht aan een eventuele babyboom bij de jongere generatie en om niet te vergeten het aantal echtscheidingen omdat men 24 / 24 uur 7 dagen aaneengesloten op elkaars lip zit.
Is de ene crisis voorbij en dient de andere zich aan.

M.Claire

Beste Wim, in deze zéér trieste tijd, heb ik echt moeten lachen met uw commentaar, U zou wel eens gelijk kunnen krijgen: ik ga op slag een glaasje cava drinken en klink erop, dat iedereen veilig thuis raakt en dat de crisis hopelijk binnen niet al te lange tijd onderdrukt kan worden en wil aan iedereen, die iemand verloren heeft of ziek is een hart onder de riem steken. Véél moed aan iedereen en hoedje af voor de redactie, die ons iedere dag op de hoogte houdt van de Corona crisis en het wel en wee van Spanje….

Debbie

Beste Wim Ook ik heb even moeten lachen om uw reactie, misschien heeft u gelijk of misschien ook niet. U weet nu al dat er na deze crisis het aantal alkohol verslaafden zal toenemen omdat supermarkten dit nu in ruime mate verkopen. Wel eens siesta meegemaakt in Spanje???Voordeel van deze lockdown is dat men dit nu thuis doet en dus niet meer met een slok op in de auto stapt. Tja en dan de babyboom en scheidingen..gelukkig hebben ze ook in Spanje anti conceptie middelen en deze zijn daar aanzienlijk goedkoper dan in Nederland en natuurlijk zal dit bij een… Lees verder »

betty

In Benidorm kan je op de ene camping wel blijven en de ander pleurt ze eraf. Het geld is binnen en u kunt pleite gaan.

Debbie

Beste Betty Wat een nare opmerking zeg vooral “het geld binnen, u kunt pleite gaan” Gelooft u echt zelf dat de campingeigenaren zo hebben gedacht? De campings hebben opdracht van de overheid gekregen te sluiten, hier waren enkele uitzonderingen op mits de noodmaatregelen dan toegepast kunnen worden en kan per regio verschillen. Ondertussen zitten deze campings met de handen in het haar omdat het seizoen al afgelopen is voordat deze is begonnen dus ook zij hadden liever gehad dat de camperaars mochten blijven zodat er nog iets van geld binnen kwam, maar als het: 1. niet mogelijk is de noodmaatregelen… Lees verder »

Debbie

Ik vind dit een moeilijke Strikt gekeken naar de regels: je camper/caravan is je huis. Alles wat je daar buiten neerzet dus niet en valt onder camping gedrag en dat mag dus niet.. Maar dit vind ik het lastige: je mag wel ff op je balkon zolang alles maar gebeurt op gepaste afstand van elkaar. Ga er vanuit dat je wel even je neus naar buiten mag steken voor een sigaretje of een frisse neus maar geen gekook e.d. buiten je camper of caravan. En kleppen met de andere camperaars en gezellig sociaal doe, is een no go, je weet… Lees verder »

Eddy Calberson

area autocaravanas cartagena in Los Dolores moest iedereen weg. Dus waarom in de ene provincie wel en de andere niet, het is toch een algemene maatregel voor het hele land.

Roel

Ik sta hier op een officiele camperplaats in Cazorla. Als enige overigens 😉 Zelfvoorzienend en ik houd me netjes aan de quarantaine. De politie heb ik de afgelopen weken nog niet gezien. Ik begrijp hieruit dat het prima is dat ik hier de komende tijd blijf staan?
Ik gebruik de tijd inmiddels nuttig met het doen van een online cursus spaans 🙂

Debbie

Beste Roel,
Ik hoop dat u mag blijven staan en dat u deze prachtige taal straks machtig bent. Mooi om te lezen dat u weet wat u doet en zich aan de quarantaine regels houdt…nu maar hopen dat andere uw goede voorbeeld volgen en het niet verpesten met hun asociale gedrag voor mensen zoals u!
Heel veel succes met het prachtige Spaans
Groet Debbie

Harrie

Je bent goed bezig Roel. Probeer ook nog een beetje te genieten in deze onoverzichtelijke tijd.

ramonlingen@yahoo.com

In ieder geval sta je in een prachtige omgeving, ook al mag je niet toeren. Hou je haaks

jcvandewynckele@proximus.be

Mensen die er verblijven mogen normaal blijven staan. Echte toeristen, die normaal maar een beperkte tijd blijven staan moeten van de campings weg, zowel Spanjaarden als toeristen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.