Opgesloten in de camper tijdens noodtoestand in Alicante

Opgesloten in de camper tijdens noodtoestand in Alicante
Beeld: 123rf

Opgesloten in de camper tijdens noodtoestand in Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE –  Hotels en campings moeten op donderdag 26 maart verplicht sluiten nadat de regering de tijd heeft gegeven om alle aanwezige toeristen op vliegtuigen naar huis te sturen of de campings te verlaten. Maar camperrijders kunnen overal staan, op de camping, camperparkeerplaatsen maar ook op plaatsen waar dat eigenlijk niet is toegestaan zoals pal langs de kust. Maar veel van hen zitten nu vast in hun camper, net zoals de Spanjaarden in hun woning, en ook zij moeten voldoen aan de maatregelen die genomen zijn.

In dit geval hebben we het over de provincie Alicante waar tientallen camper toeristen ‘vast zitten’ in hun camper maar dit zal ongetwijfeld ook in andere regio’s en provincies spelen. Veel campertoeristen hebben de afgelopen week reeds de terugreis gemaakt naar hun eigen land maar er zijn camperaars die gebleven zijn, of omdat ze dat vanwege de situatie moeten of omdat ze dat willen.

Het is vanwege de genomen maatregelen niet meer mogelijk om met de camper zomaar over straat te rijden op zoek naar een leuk plekje om te overnachten. Campers dienen net zoals andere voertuigen stil te staan tenzij men naar het werk gaat, boodschappen moet doen of de terugreis start naar eigen land, indien mogelijk. 

De camper is nu de verplichte thuisisolement woning geworden voor veel mensen uit Nederland, België, Duitsland en Groot Brittannië. Veel van hen staan op officiële campings waar ze ook na 26 maart mogen blijven staan of op camperparkeerplaatsen. In beide gevallen mogen er geen nieuwe campers bijkomen. Er zijn echter ook camperaars die hun camper geplaatst hebben pal aan zee op niet officiële plaatsen zoals in Torrevieja en Agua Amarga in Alicante.

Op diverse plaatsen heeft de politie camperplaatsen gesloten en mogen alleen die camperaars die er al staan gebruik blijven maken van de voorzieningen, nieuwe campertoeristen zijn niet toegestaan. In Torrevieja op de niet officiële camperplaats aan zee kan de politie nu niets meer doen dan de aanwezige camperaars op te dragen in hun camper te blijven tenzij men boodschappen dient te doen of naar een apotheek moet. 

Helaas zijn er volgens de krant nog steeds veel camperaars die het gewone ‘vakantieleven’ naleven en stoelen en tafels buiten zetten, rondlopen en met andere camperaars staan te praten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.