Search
menu
Search

Opgesloten in de camper tijdens noodtoestand in Alicante

Opgesloten in de camper tijdens noodtoestand in Alicante
Beeld: 123rf

Opgesloten in de camper tijdens noodtoestand in Alicante

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE –  Hotels en campings moeten op donderdag 26 maart verplicht sluiten nadat de regering de tijd heeft gegeven om alle aanwezige toeristen op vliegtuigen naar huis te sturen of de campings te verlaten. Maar camperrijders kunnen overal staan, op de camping, camperparkeerplaatsen maar ook op plaatsen waar dat eigenlijk niet is toegestaan zoals pal langs de kust. Maar veel van hen zitten nu vast in hun camper, net zoals de Spanjaarden in hun woning, en ook zij moeten voldoen aan de maatregelen die genomen zijn.

In dit geval hebben we het over de provincie Alicante waar tientallen camper toeristen ‘vast zitten’ in hun camper maar dit zal ongetwijfeld ook in andere regio’s en provincies spelen. Veel campertoeristen hebben de afgelopen week reeds de terugreis gemaakt naar hun eigen land maar er zijn camperaars die gebleven zijn, of omdat ze dat vanwege de situatie moeten of omdat ze dat willen.

Het is vanwege de genomen maatregelen niet meer mogelijk om met de camper zomaar over straat te rijden op zoek naar een leuk plekje om te overnachten. Campers dienen net zoals andere voertuigen stil te staan tenzij men naar het werk gaat, boodschappen moet doen of de terugreis start naar eigen land, indien mogelijk. 

De camper is nu de verplichte thuisisolement woning geworden voor veel mensen uit Nederland, België, Duitsland en Groot Brittannië. Veel van hen staan op officiële campings waar ze ook na 26 maart mogen blijven staan of op camperparkeerplaatsen. In beide gevallen mogen er geen nieuwe campers bijkomen. Er zijn echter ook camperaars die hun camper geplaatst hebben pal aan zee op niet officiële plaatsen zoals in Torrevieja en Agua Amarga in Alicante.

Op diverse plaatsen heeft de politie camperplaatsen gesloten en mogen alleen die camperaars die er al staan gebruik blijven maken van de voorzieningen, nieuwe campertoeristen zijn niet toegestaan. In Torrevieja op de niet officiële camperplaats aan zee kan de politie nu niets meer doen dan de aanwezige camperaars op te dragen in hun camper te blijven tenzij men boodschappen dient te doen of naar een apotheek moet. 

Helaas zijn er volgens de krant nog steeds veel camperaars die het gewone ‘vakantieleven’ naleven en stoelen en tafels buiten zetten, rondlopen en met andere camperaars staan te praten.

Ga naar de inhoud