Ryanair zal tot 1 juni niet meer vliegen

Ryanair zal tot 1 juni niet meer vliegen
Beeld: 123rf

MADRID – De Ryanair topman Michael O’Leary heeft aangekondigd dat hij er vanuit gaat dat de Ierse budgetmaatschappij tot 1 juni niet meer zal vliegen. Dat betekent dus dat er de komende twee maanden geen vluchten zullen zijn van Ryanair tussen o.a. Nederland/België en Spanje.

Terwijl andere luchtvaartmaatschappijen tot half april of eind april de vliegtuigen aan de grond houden, heeft Ryanair al aangegeven dat zij er vanuit gaat dat de vliegtuigen tot tenminste 1 juni niet zullen vliegen.

Transavia heeft al gezegd dat zij tot 15 april niet meer zullen vliegen terwijl ook andere luchtvaartmaatschappijen data noemen en sommige dat voorlopig nog niet doen. Ryanair gaat dus nu een stapje verder en noemt 1 juni als streefdatum om weer te gaan vliegen.

Ryanair zegt dat ze wel vliegtuigen beschikbaar hebben staan om te helpen tijdens de corona-crisis, zoals het vervoeren van medisch personeel, apparatuur en materialen en indien nodig levensmiddelen.

Ryanair vliegt hoofdzakelijk binnen Europa naar populaire bestemmingen waarbij de luchtvaartmaatschappij gebruik kan maken van 471 vliegtuigen die dagelijks 2.000 vluchten uitvoeren naar 225 bestemmingen in 35 landen. Ryanair heeft 85 basissen waar vliegtuigen gestald staan. Er werken op dit moment meer dan 13.000 mensen bij Ryanair.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

8
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Marie Jeanne DM

Wat gebeurt er met de geboete tickets Is Ryanair zi eerlijk om ze terug te betalen ???

Willy Heiler

Rationele beslissing!
Als klant kan je jammeren en klagen, maar wat met de duizenden werknemers.
Mijn geplande verplaatsingen, die eventueel niet kunnen doorgaan, zijn een luxe probleem.
Mensen die mogelijk hun job verliezen, dat is pas echt dramatisch, zeker nu.

adriaanp.

helaas staat het jaartal van deze moderne slavendrijvers er niet bij. hopelijk vliegen ze nooit meer!

Willy Heiler

KLM schrapt 1500 tot 2000 banen

Femke

Adriaan ben super blij van de maatschappij Ryanair . Zij geeft ook minder bedeelde mensen ,kans om op vakantie te gaan .Niet iedereen heeft zo veel geld als jij Heb je ooit bij Ryanair gewerkt ??? dan wist je beter

Michael beers

Wat een negatieve reactie, kruip dan terug onder je steen

Marjet Bosma

De ‘ slaven’ hebben er zelf voor gekozen een contract te tekenen bij Ryanair. Niemand heeft ze daar toe gedwongen. Bevalt je baan je niet? Om wat voor reden dan ook? Zoek dan een andere baan …

Myriam

Wij vliegen al 20 jaar aan democratische prijzen met Ryanair. Wij zijn zeer tevreden. Personeel ook, anders zouden ze er niet werken.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.