Ryanair zal tot 1 juni niet meer vliegen

Ryanair zal tot 1 juni niet meer vliegen
Beeld: 123rf

Ryanair zal tot 1 juni niet meer vliegen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Ryanair topman Michael O’Leary heeft aangekondigd dat hij er vanuit gaat dat de Ierse budgetmaatschappij tot 1 juni niet meer zal vliegen. Dat betekent dus dat er de komende twee maanden geen vluchten zullen zijn van Ryanair tussen o.a. Nederland/België en Spanje.

Terwijl andere luchtvaartmaatschappijen tot half april of eind april de vliegtuigen aan de grond houden, heeft Ryanair al aangegeven dat zij er vanuit gaat dat de vliegtuigen tot tenminste 1 juni niet zullen vliegen.

Transavia heeft al gezegd dat zij tot 15 april niet meer zullen vliegen terwijl ook andere luchtvaartmaatschappijen data noemen en sommige dat voorlopig nog niet doen. Ryanair gaat dus nu een stapje verder en noemt 1 juni als streefdatum om weer te gaan vliegen.

Ryanair zegt dat ze wel vliegtuigen beschikbaar hebben staan om te helpen tijdens de corona-crisis, zoals het vervoeren van medisch personeel, apparatuur en materialen en indien nodig levensmiddelen.

Ryanair vliegt hoofdzakelijk binnen Europa naar populaire bestemmingen waarbij de luchtvaartmaatschappij gebruik kan maken van 471 vliegtuigen die dagelijks 2.000 vluchten uitvoeren naar 225 bestemmingen in 35 landen. Ryanair heeft 85 basissen waar vliegtuigen gestald staan. Er werken op dit moment meer dan 13.000 mensen bij Ryanair.

Ga naar de inhoud