Benidorm streeft ernaar om de tweede stad in de regio te worden met kilometers aan fietspaden

Benidorm streeft ernaar om de tweede stad in de regio te worden met kilometers aan fietspaden

Benidorm streeft ernaar om de tweede stad in de regio te worden met kilometers aan fietspaden

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De populaire kustplaats Benidorm aan de Costa Blanca heeft zichzelf al vaker Bikefriendly genoemd en het streven van de gemeente om een fietsstad te zijn is er altijd geweest. Nu heeft men aangegeven dat Benidorm op Valencia stad na de gemeente in de Valencia regio moet worden met de meeste kilometers aan fietspaden.

Tegen het einde van dit jaar moet Benidorm bijna 135 kilometer aan fietspaden hebben waarmee Benidorm op Valencia stad na de gemeente zal zijn met de meeste kilometers fietspaden in de hele autonome regio.

Op dit moment heeft Benidorm 91,1 kilometer aan fietspaden, fiets/wandelpaden en voetgangersgebieden waar gefietst mag worden. In eerste instantie was het gemeenteplan ‘Plan Ciclista’ berekend om eind 2021 tenminste 111,6 kilometer aan fietspaden te hebben maar dat heeft de gemeente nu uitgebreid naar 134,7 kilometer.

Het overgrote merendeel van de fietspaden in Benidorm zijn de zogenaamde ‘ciclo-calles’ ofwel de normale wegen met een gedeeld fietspad, met name in het Centro, la Cala en Rincon de Loix. Op dit moment wordt er op veel plaatsen nog gewerkt aan mee fietspaden zoals in de straten Gerona, Derramador, Filipinas en Esperanto.

De groei van de fietspaden is aanzienlijk en de afgelopen jaren is het aantal kilometers bijna verdrievoudigd van de 35,8 kilometers in 2015 naar 91,1 kilometers in 2020.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.