Vier personen opgepakt in Sevilla die baby wilden verkopen

Vier personen opgepakt in Sevilla die baby wilden verkopen
Beeld: Canva

Vier personen opgepakt in Sevilla die baby wilden verkopen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De medewerkers van de afdeling Sociale Zaken van het kinderziekenhuis ‘Virgen del Rocío de Sevilla’ voelden zich genoodzaakt de politie op de hoogte te brengen toen ze merkten dat een pasgeboren kind werd aangegeven door een ouder die niet de ouder leek te zijn bij de geboorte van het kind. 

De politie kwam snel in actie en hielden vier personen aan. Deze individuen werden beschuldigd van illegale handel of het verkopen van een kind en valsheid in geschrifte. De persvoorlichter van de politie laat weten dat de vier personen hadden gepland om het kind over te dragen aan een koppel dat geen kinderen kon krijgen zodra de moeder bevallen was. In ruil hiervoor zouden ze een flinke economische vergoeding krijgen. 

In eerste instantie was het idee om de vrouw slechts een draagmoeder te laten zijn. Dit was uiteraard ook tegen betaling geweest. Dit is echter ook niet toegestaan in Spanje. Na onderzoek kwam de politie erachter dat de hulpverleners het geval van de geboorte als een ‘niet gecontroleerde zwangerschap’ behandelden. Dit werd zo genoemd omdat de zwangerschap nog bij geen enkele gezondheidsinstelling bekend was. 

Het was echter wel bekend dat de ‘nieuwe’ moeder een behandeling voor reageerbuisbevruchting had aangevraagd, omdat ze niet op natuurlijke wijze kinderen kon krijgen. Deze informatie was belangrijk voor de conclusies van het onderzoek. Het lijkt erop dat de vrouw die het kind baarde zich voordeed in het ziekenhuis als de vrouw die geen kinderen kon krijgen. 

Na het onderzoek heeft de jeugdofficier van justitie van Sevilla besloten dat het kind overgedragen moest worden aan de ‘Asociación de Protección del Menor’ ofwel de kinderbescherming van de provincie van Andalusië.

Ga naar de inhoud