CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (NIEUW)

CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (NIEUW)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (NIEUW)

INTRO: Colyne en Laurens, een Vlaams koppel besmet met het reisvirus, namen afscheid van hun huis en job voor onbepaalde tijd. Samen met hun energieke, driejarige hond, Barry, ontdekken ze sinds een jaar het veelzijdige continent Europa. Campervan Grace, hun tijdelijke huis op wielen, brengt hen op bekende en minder bekende plekjes. Sinds vier maanden gaat hun route door het indrukwekkende Spanje. Benieuwd naar hun reisverhalen en uitdagingen? Reis dan hier met ze mee.

Het populaire Nederlandse programma “Ik vertrek” hoeft geen uitleg. We kennen het allemaal. Thuis op de bank kijken hoe anderen de stap wagen en hun comfortabele leventje vaarwel zeggen. Een sprong in het diepe. In stilte zijn we jaloers, maar wanneer het avontuur uiteindelijk toch zo vaak met een sisser lijkt af te lopen, zijn we blij om niet in hun schoenen te staan. Een dak zo lek als een zeef bij de eerste stevige regenvlaag, een barst in het zwembad waardoor men hoogstens pootje baden kan, problemen met ontbrekende vergunningen …. je ergste nachtmerrie. Je denkt meteen, mij niet gezien, ik blijf toch maar lekker hier, veilig in mijn gouden kooi. Een mens is maar al te vaak zijn eigen vijand wanneer het aankomt op beslissingen nemen. We zoeken eerder naar redenen waarom we het niet doen, dan waarom wél. De weegschaal raakt uit balans en kiest de kant van de makkelijke keuzes.

Je weet vast waar ik naartoe wil. We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Na vaarwel te hebben gezegd van ons huis, onze leuke jobs, familie en vrienden begon het ons te dagen. De figuurlijke last gleed van onze schouders …

Nu kon het niet snel genoeg gaan. Als twee ongeduldige kinderen de avond vóór Sinterklaas stonden we te trappelen om achter het stuur te springen en gas te geven. Het had te lang geduurd. Het avontuur kon beginnen …

Een beslissing van het laatste moment zorgde ervoor dat we niet meteen naar Spanje trokken, een beslissing waar we tot op vandaag nog altijd geen spijt van hebben. Na het ontdekken van de Balkanregio en Scandinavië kwam dan uiteindelijk Spanje aan de beurt, zeven maanden later dan gepland.

‘Finalmente, España! Het land met de roodgele vlag, rood boven en onder, geel in het midden samen met het kleine wapenschild.

Spanje, een land dat ons nauw aan het hart ligt, een land waarvan we hopen er ooit zelf een stekje te vinden, met als ultieme droom onze eigen camping te beginnen. Tal van plekjes hadden we reeds bezocht ver buiten Spanje, die minstens even mooi te noemen waren, zo niet zelfs mooier. Maar wanneer we de Spaanse grens oversteken vanuit Andorra, voelt het als thuiskomen. Die authentieke dorpjes, gastvrije mensen die graag met je praten, zelfs wanneer je de Spaanse taal nauwelijks of niet beheerst. Deze vibe vind je toch “bijna” nergens? Ons buikgevoel zegt dat we hier goed zitten. Dit leven bevalt ons verrassend goed. Vrijheid op wielen …

Ben je nieuwsgierig naar ons verhaal, dan nemen we jullie graag mee naar het begin van ons avontuur in Spanje, dat vanaf vandaag hier elke week te volgen zal zijn.

¡Gracias de antemano y hasta la próxima!
¡Saludos de Espana!
Laurens & Colyne.

‘Vlaams koppel op reis door Spanje’ vertelt het verhaal van Colyne en Laurens die samen met hun campervan Grace door Europa reizen. Volg hun avonturen in Spanje via onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud