skip to Main Content
Aardbeving van 3,2 op schaal van Richter in Almería
Pixabay

Aardbeving van 3,2 op schaal van Richter in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Woensdagmorgen om 6.17 uur heeft de provincie Almería te maken gehad met een nieuwe aardbeving met een kracht van 3,2 op de schaal van Richter. Deze aardbeving kon gevoeld worden in bijna de hele zuiden van de provincie maar met name in en rondom het epicentrum dat lag bij La Mojonera. Na de eerste aardbeving volgde een kleine beving van 1,9 op de schaal van Richter.

Volgens de registratie van het Instituto Geográfico Nacional (IGN) vond de aardbeving plaats om 6,17 uur op slechts een diepte van 1 kilometer bij het epicentrum La Mojonera. Ongeveer 15 minuten later om 6.31 uur vond op ongeveer dezelfde plaats een kleinere aardbeving plaats van 1,9 op de schaal van Richter.

De aardbevingen konden gevoeld worden in o.a. Roquetas de Mar, Almería, El Ejido en Balerma maar ook op andere plaatsen in het zuiden van de provincie Almería.

Op 21 april werd ook een aardbeving van 2,7 op de schaal van Richter geregistreerd en op 23 april een aardbeving van 2,2 op de schaal van Richter. Beiden vonden plaats in de omgeving van Adra en Berja.

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken