Aardbeving van 3,2 op schaal van Richter in Almería

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Aardbeving van 3,2 op schaal van Richter in Almería
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Woensdagmorgen om 6.17 uur heeft de provincie Almería te maken gehad met een nieuwe aardbeving met een kracht van 3,2 op de schaal van Richter. Deze aardbeving kon gevoeld worden in bijna de hele zuiden van de provincie maar met name in en rondom het epicentrum dat lag bij La Mojonera. Na de eerste aardbeving volgde een kleine beving van 1,9 op de schaal van Richter.

Volgens de registratie van het Instituto Geográfico Nacional (IGN) vond de aardbeving plaats om 6,17 uur op slechts een diepte van 1 kilometer bij het epicentrum La Mojonera. Ongeveer 15 minuten later om 6.31 uur vond op ongeveer dezelfde plaats een kleinere aardbeving plaats van 1,9 op de schaal van Richter.

De aardbevingen konden gevoeld worden in o.a. Roquetas de Mar, Almería, El Ejido en Balerma maar ook op andere plaatsen in het zuiden van de provincie Almería.

Op 21 april werd ook een aardbeving van 2,7 op de schaal van Richter geregistreerd en op 23 april een aardbeving van 2,2 op de schaal van Richter. Beiden vonden plaats in de omgeving van Adra en Berja.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aardbevingen in Spanje[/su_note]

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.