Malgrat de Mar krijgt eerste openbare vlinderbos van Catalonië

Malgrat de Mar krijgt eerste openbare vlinderbos van Catalonië
Beeld: Freepik

Malgrat de Mar krijgt eerste openbare vlinderbos van Catalonië

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De kustplaats Malgrat de Mar in de provincie Barcelona krijgt het eerste openbare vlinderbos van Catalonië. De gemeente van de kustplaats heeft de plannen voor de creatie van het ‘Bosque de Mariposas’ gepresenteerd waarbij diverse habitats gecreëerd worden die een ideale biodiversiteit bevorderen voor de voortplanting van vlinders.

De gemeente doet dat in samenwerking met de Spaanse vereniging voor de bescherming van vlinders (Asociación Española para la Protección de las Mariposas) en het Zerynthia-project wat als doel heeft ruimtes te creëren die de ontwikkeling en vrije opfok van vlinders moet vergemakkelijken.

Het bos wordt onder andere ontwikkeld in samenwerking met scholen waardoor 230 kinderen deelnemen aan het project van Catalonië’s eerste vlinderbos dat toegankelijk zal zijn. 

De schoolkinderen hebben speciale lessen gekregen en weten inmiddels dat de vlinders de beste bondgenoot zijn in de strijd tegen klimaatverandering. 

In het Parc del Castell is men reeds begonnen met het planten van o.a. rozemarijn, tijm, salie, lavendel, calendula om het bestuiven te bevorderen.

Maar Malgrat de Mar wil ook een vlinderbos aanleggen in Pla de Pineda. Samen met het vlinderbos bij Parc del Castell zijn er 600 voerkante meter ideale leefomgevingen voor vlinders.

Ga naar de inhoud