Search
menu
Search

‘Stommiteit’ minderjarigen in een woning kost ouders een half miljoen euro

‘Stommiteit’ minderjarigen in een woning kost ouders een half miljoen euro
Beeld: Heraldo / web

‘Stommiteit’ minderjarigen in een woning kost ouders een half miljoen euro

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Iedereen heeft wel eens kattenkwaad begaan in zijn jeugd. De meeste kwamen er alleen zonder veel problemen vanaf. Minder geluk echter voor vier jongeren in Castiello de Jaca (Huesca). Ze braken binnen in de woning van een notaris en stichtten per ongeluk brand.

Toen de feiten plaatsvonden waren de jongeren allemaal tussen de 14 en 17 jaar oud. Op een avond maakten ze gebruik van de afwezigheid van een notaris uit Zaragoza. Ze braken binnen in de woning in Castiello de Jaca in de provincie Huesca (Aragón) die de man als tweede residentie bouwde. Eenmaal binnen dronken ze een paar flessen wijn leeg, waarop ze door gingen tot in de woonkamer. Daar bedachten de jongeren dat het leuk was om een glas met benzine in brand te steken.

De steekvlam die ontstond, verraste de jongeren. In paniek probeerden ze het vuur te blussen met kraantjeswater. Een slecht idee, want de benzine verspreidde zich zo over de tafel die meteen vlam vatte. En dat was nog niet het einde. De jongeren namen een deken van het bed af en probeerden daarmee de tafel te blussen. Het vuur was nu zo hevig dat ze allemaal beslisten de benen te nemen.

De jongeren probeerden zich nog te redden door de rechter voor te liegen dat ze dachten dat het om een verlaten huis ging. De rechter verklaarde hen echter schuldig over de hele lijn en legt de ouders nu een gezamenlijke dwangsom op van een half miljoen euro.

Ga naar de inhoud