Spectaculaire hagelbuien in Catalonië

Spectaculaire hagelbuien in Catalonië
Beeld: Torredembarra / @vitorinoperalta / X

Spectaculaire hagelbuien in Catalonië

Dinsdagmiddag werden verschillende gebieden in Catalonië getroffen door hevige regenbuien en hagel als gevolg van een reeks onweersbuien. De eerste onweerskernen ontstonden rond drie uur ’s middags en breidden zich in de loop van de middag en avond uit. Barcelona was de meest getroffen provincie, samen met de noordkust van Tarragona.

In de stad Sabadell (Barcelona) veroorzaakten de buien hevige regenval en grote hoeveelheden hagel in veel gebieden. Veel mensen raakten vast op de wegen bij het verlaten van hun werk of school, omdat de straten bedekt werden met een witte laag hagel.

De stad Torredembarra, gelegen aan de noordkust van de Costa Dorada in de provincie Tarragona, werd zwaar getroffen door de onweersbuien. Zelfs de volgende ochtend waren er nog steeds overblijfselen van de hagelbui in de straten te zien.

In het dorp Altafulla in de provincie Tarragona hebben inwoners aan de pers gemeld dat ze nog nooit zoveel hagel hebben meegemaakt. De storm duurde bijna twee uur en bracht hevige regenval, een enorme hoeveelheid hagel en veel onweer met bliksem. Het waren beangstigende momenten voor hen.

De nabijgelegen kustplaatsen Tamarit, Cunit en Creixell aan de Costa Dorada werden ook getroffen door deze storm. Hierdoor waren de stranden tijdelijk wit gekleurd, waardoor het leek alsof het gesneeuwd had.

De brandweer in Catalonië werd overspoeld met oproepen over de gevolgen van de hagelbuien. Naast noodhulp moesten ze ook bijspringen bij grootschalige opruimwerkzaamheden. Er zijn geen meldingen binnengekomen van gewonden.

Ga naar de inhoud