Alarm op Mallorca vanwege de vondst van Portugese oorlogsschip kwallen

Pixabay
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Na de kust van de provincie Alicante op het Spaanse vasteland en de eilanden Ibiza en Formentera is het nu de beurt aan het eiland Mallorca. Op de stranden en in de zee voor o.a. Molinar en Can Pastilla zijn diverse dode en levende Portugese oorlogsschip kwallen gevonden en werden ook hier de rode en speciale kwallen-vlag opgehangen.

De carabela portuguesa is wellicht in de Spaanse media een van de meest besproken dieren die de meeste aandacht krijgt de laatste weken. Normaal gesproken komen deze (valse) kwallen alleen voor in het zuiden van het land voor de kust van Huelva, Cádiz, Málaga, Granada en Almería maar vanwege een storm zijn er honderden Portugese oorlogsschip kwallen in de Middellandse Zee terecht gekomen.

Terwijl er langs de Costa Blanca op het Spaanse vasteland nog steeds zwemverboden gelden en de rode vlag te zien is op de stranden, heeft nu ook Mallorca met de potentieel gevaarlijke kwallen te maken.

Op dinsdag werden de eerste kwallen aangetroffen voor de kust van de Playa de Palma en Cort en werd daar meteen de rode vlag gehesen. Datzelfde gebeurde op woensdag ook langs het Playa de Molinar strand en Can Pastilla.

Er is veel media-aandacht voor de kwallen bij Mallorca maar het gaat pas om drie exemplaren van deze potentieel gevaarlijke kwallen. Het eerste exemplaar werd gezien bij Molinar gevolgd door het tweede exemplaar in de Zonda del Delta in Llucmajor en een derde exemplaar in Can Pastilla.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.