Alarm op Mallorca vanwege de vondst van Portugese oorlogsschip kwallen

Pixabay
Beeld: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PALMA – Na de kust van de provincie Alicante op het Spaanse vasteland en de eilanden Ibiza en Formentera is het nu de beurt aan het eiland Mallorca. Op de stranden en in de zee voor o.a. Molinar en Can Pastilla zijn diverse dode en levende Portugese oorlogsschip kwallen gevonden en werden ook hier de rode en speciale kwallen-vlag opgehangen.

De carabela portuguesa is wellicht in de Spaanse media een van de meest besproken dieren die de meeste aandacht krijgt de laatste weken. Normaal gesproken komen deze (valse) kwallen alleen voor in het zuiden van het land voor de kust van Huelva, Cádiz, Málaga, Granada en Almería maar vanwege een storm zijn er honderden Portugese oorlogsschip kwallen in de Middellandse Zee terecht gekomen.

Terwijl er langs de Costa Blanca op het Spaanse vasteland nog steeds zwemverboden gelden en de rode vlag te zien is op de stranden, heeft nu ook Mallorca met de potentieel gevaarlijke kwallen te maken.

Op dinsdag werden de eerste kwallen aangetroffen voor de kust van de Playa de Palma en Cort en werd daar meteen de rode vlag gehesen. Datzelfde gebeurde op woensdag ook langs het Playa de Molinar strand en Can Pastilla.

Er is veel media-aandacht voor de kwallen bij Mallorca maar het gaat pas om drie exemplaren van deze potentieel gevaarlijke kwallen. Het eerste exemplaar werd gezien bij Molinar gevolgd door het tweede exemplaar in de Zonda del Delta in Llucmajor en een derde exemplaar in Can Pastilla.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.