skip to Main Content
Alarm op Mallorca vanwege de vondst van Portugese oorlogsschip kwallen
112 Balears

Alarm op Mallorca vanwege de vondst van Portugese oorlogsschip kwallen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Gevaarlijke kwallen voor de kust van Mallorca

112 Balears

PALMA – Na de kust van de provincie Alicante op het Spaanse vasteland en de eilanden Ibiza en Formentera is het nu de beurt aan het eiland Mallorca. Op de stranden en in de zee voor o.a. Molinar en Can Pastilla zijn diverse dode en levende Portugese oorlogsschip kwallen gevonden en werden ook hier de rode en speciale kwallen-vlag opgehangen.

De carabela portuguesa is wellicht in de Spaanse media een van de meest besproken dieren die de meeste aandacht krijgt de laatste weken. Normaal gesproken komen deze (valse) kwallen alleen voor in het zuiden van het land voor de kust van Huelva, Cádiz, Málaga, Granada en Almería maar vanwege een storm zijn er honderden Portugese oorlogsschip kwallen in de Middellandse Zee terecht gekomen.

Terwijl er langs de Costa Blanca op het Spaanse vasteland nog steeds zwemverboden gelden en de rode vlag te zien is op de stranden, heeft nu ook Mallorca met de potentieel gevaarlijke kwallen te maken.

Op dinsdag werden de eerste kwallen aangetroffen voor de kust van de Playa de Palma en Cort en werd daar meteen de rode vlag gehesen. Datzelfde gebeurde op woensdag ook langs het Playa de Molinar strand en Can Pastilla.

Er is veel media-aandacht voor de kwallen bij Mallorca maar het gaat pas om drie exemplaren van deze potentieel gevaarlijke kwallen. Het eerste exemplaar werd gezien bij Molinar gevolgd door het tweede exemplaar in de Zonda del Delta in Llucmajor en een derde exemplaar in Can Pastilla.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by