Nederlanders na I8 jaar vrijgesproken vanwege brand in Salou

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Nederlanders na I8 jaar vrijgesproken vanwege brand in Salou

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Drie nu volwassenen Nederlandse mannen hebben 18 jaar op de rechtsuitspraak moeten wachten maar uiteindelijk zijn ze van de brand die waarschijnlijk door hen werd veroorzaakt in het jaar 2000 nu 18 jaar later in 2018 vrijgesproken. Volgens de rechtbank zijn er niet genoeg bewijzen om de Nederlanders voor vijf jaar naar de gevangenis te sturen.

De brand gebeurde op 14 juli 2000 toen de drie 18-jarige jongens op vakantie waren in het feestparadijs Salou aan de Costa Dorada. Zij verbleven in het appartementencomplex Royal, nummer 521, gelegen aan de Plaza Europa. Blijkbaar waren de jongens aan het spelen met een gas spuitbus om aanstekers te vullen toen een handdoek in brand vloog en de jongens deze naar beneden gooiden.

Dankzij de brandende handdoek begon het dak van het onder het appartement gelegen restaurant Porto Maltese te branden en ontstond er snel een grote brand die voor veel schade zorgde. Er moesten vanwege de brand ook 400 mensen uit het appartementencomplex geëvacueerd worden.

Het is niet helemaal bekend waarom de toenmalige jongeren maar liefst 18 jaar hebben moeten wachten op een rechtsspraak . Nu zijn de feestende jongeren 36 jaar oud en zegt de rechter dat er niet genoeg bewijzen zijn om aan te tonen dat de jongens de brand veroorzaakt hebben. Dat houdt in dat ze niet voor vijf jaar naar de gevangenis hoeven te gaan omdat ze vrijgesproken zijn.

Volgens de rechter zijn er geen concrete bewijzen dat de jongens de brand hebben veroorzaakt. Volgens de Guardia Civil die toendertijd het onderzoek uitvoerde, waren er getuigen die hebben gezien dat de jongens iets naar beneden gooiden op het dak van het restaurant. De namen van deze getuigen zijn echter nooit genoteerd en deze getuigen hebben dus ook niet kunnen bevestigen wat er gebeurd is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.