skip to Main Content
Nederlanders na I8 jaar vrijgesproken vanwege brand in Salou
Diari de Tarragona

Nederlanders na I8 jaar vrijgesproken vanwege brand in Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nederlanders vrijgesproken brandstichting Salou

Diari de Tarragona

TARRAGONA – Drie nu volwassenen Nederlandse mannen hebben 18 jaar op de rechtsuitspraak moeten wachten maar uiteindelijk zijn ze van de brand die waarschijnlijk door hen werd veroorzaakt in het jaar 2000 nu 18 jaar later in 2018 vrijgesproken. Volgens de rechtbank zijn er niet genoeg bewijzen om de Nederlanders voor vijf jaar naar de gevangenis te sturen.

De brand gebeurde op 14 juli 2000 toen de drie 18-jarige jongens op vakantie waren in het feestparadijs Salou aan de Costa Dorada. Zij verbleven in het appartementencomplex Royal, nummer 521, gelegen aan de Plaza Europa. Blijkbaar waren de jongens aan het spelen met een gas spuitbus om aanstekers te vullen toen een handdoek in brand vloog en de jongens deze naar beneden gooiden.

Dankzij de brandende handdoek begon het dak van het onder het appartement gelegen restaurant Porto Maltese te branden en ontstond er snel een grote brand die voor veel schade zorgde. Er moesten vanwege de brand ook 400 mensen uit het appartementencomplex geëvacueerd worden.

Het is niet helemaal bekend waarom de toenmalige jongeren maar liefst 18 jaar hebben moeten wachten op een rechtsspraak. Nu zijn de feestende jongeren 36 jaar oud en zegt de rechter dat er niet genoeg bewijzen zijn om aan te tonen dat de jongens de brand veroorzaakt hebben. Dat houdt in dat ze niet voor vijf jaar naar de gevangenis hoeven te gaan omdat ze vrijgesproken zijn.

Volgens de rechter zijn er geen concrete bewijzen dat de jongens de brand hebben veroorzaakt. Volgens de Guardia Civil die toendertijd het onderzoek uitvoerde, waren er getuigen die hebben gezien dat de jongens iets naar beneden gooiden op het dak van het restaurant. De namen van deze getuigen zijn echter nooit genoteerd en deze getuigen hebben dus ook niet kunnen bevestigen wat er gebeurd is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Hoewel dit knaagt aan mijn rechtsgevoel is deze uitspraak dan juridisch gezien wel terecht.
    Niet meer doen hè mannen? Beloofd?

    1. Het knaagt en het schuurt, maar ze hebben tenminste wel 18 jaar in spanning gezeten. Al zal dit voor de gedupeerde restaurant eigenaar onvoldoende “recht” doen aan wat deze klojo’s veroorzaakt hebben. En wat een knullig politiewerk dat ze geeneens de namen en informatie van de getuigen hebben genoteerd. En hoe is het in godsnaam mogelijk dat het 18 jaar duurt voor een uitspraak hier over?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken