Bagagemogelijkheden Ryanair opnieuw aangepast

Oeps ... foto ontbreekt!

Bagagemogelijkheden Ryanair opnieuw aangepast

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft voor de tweede keer binnen een jaar het kofferbeleid en de daarbij behorende voorwaarden, mogelijkheden en tarieven aangepast. Het gaat daarbij met name om de vliegtuigpassagiers die geen prioriteit bij hebben geboekt en die toch een kleine koffer van slechts 10 kilo mee willen nemen.

Op 1 november 2018 werd het kofferbeleid voor de tweede keer dat jaar gewijzigd bij Ryanair. Vanaf die datum vraagt de luchtvaartmaatschappij een vergoeding als de passagier geen prioriteit heeft bijgeboekt en dus de tweede handbagage (check-in bagage) moet afgeven voor het binnengaan van het vliegtuig.

Zonder prioriteit (kleine tas)

Begin november vorig jaar werd het met de wijziging van het kofferbeleid verplicht om voor de koffer te betalen als men geen prioriteit bij heeft geboekt. Zonder prioriteit mag je 1 kleine tas aan boord mee brengen die onder de stoel voor je moet passen (40x20x25cm). Voorbeelden zijn een handtas, laptoptas en kleine rugzak.

Met prioriteit (2 handbagage)

Passagiers die ‘Prioriteit & 2 Handbagage’ of een Plus/Flexi ticket of een connecting flight ticket gereserveerd hebben, kunnen naast de kleine tas (40x20x25cm) 1 extra tas van 10 kilo aan boord meenemen die in de bagage sizer moet passen (max 10kg en afmetingen 55x40x20cm). De prijzen liggen tussen de 6 en 12 euro.

De belangrijkste voordelen van deze service zijn met prioriteit aan boord van het vliegtuig gaan, de bagageband te vermijden en rechtstreeks naar de bestemming te gaan.

NIEUW: 10 kilo Check-in tas

Klanten zonder prioriteit die een tweede grotere trolley (55x40x20cm) mee willen nemen kunnen de 10 kilo check-in tas aanschaffen. De tarieven hiervoor liggen tussen de 10 en 12 euro. Heb je dit product eenmaal gekocht dan wordt dit bedrag niet meer terugbetaald. Deze bagage kun je bij de bagageband op de luchthaven van bestemming ophalen.

Klanten zonder Instappen met prioriteit die geen bagage toegevoegd hebben aan hun online boeking kunnen bij het bagageafgiftepunt op de luchthaven nog een 10 kilo check-in tas aanschaffen voor 20 euro of voor 25 euro bij de boarding gate.

De belangrijkste voordelen van dit nieuwe beleid zijn volgens Ryanair minder vertragingen en een optie voor een goedkoop ingecheckte tas. U kunt meer vloeistoffen in een 10 kilo ingecheckte trolley meenemen en u loopt ‘handsfree’ naar de gate.

Andere koffers

De tarieven voor andere koffers, te weten 20 kilo ingecheckte bagage, zijn niet aangepast en Ryanair vraagt daar nog steeds 25 euro voor (als men op het vliegveld betaalt is dat 40 euro). Het overbagagetarief is bij voorboeking niet van toepassing maar als blijkt op het vliegveld dat de koffer zwaarder is dan dient de passagier 11 euro per kilo bij te betalen, ook dat tarief is niet gewijzigd.

Ga naar de inhoud