skip to Main Content
Bagagemogelijkheden Ryanair opnieuw aangepast
Ryanair

Bagagemogelijkheden Ryanair opnieuw aangepast

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft voor de tweede keer binnen een jaar het kofferbeleid en de daarbij behorende voorwaarden, mogelijkheden en tarieven aangepast. Het gaat daarbij met name om de vliegtuigpassagiers die geen prioriteit bij hebben geboekt en die toch een kleine koffer van slechts 10 kilo mee willen nemen.

Op 1 november 2018 werd het kofferbeleid voor de tweede keer dat jaar gewijzigd bij Ryanair. Vanaf die datum vraagt de luchtvaartmaatschappij een vergoeding als de passagier geen prioriteit heeft bijgeboekt en dus de tweede handbagage (check-in bagage) moet afgeven voor het binnengaan van het vliegtuig.

Zonder prioriteit (kleine tas)

Begin november vorig jaar werd het met de wijziging van het kofferbeleid verplicht om voor de koffer te betalen als men geen prioriteit bij heeft geboekt. Zonder prioriteit mag je 1 kleine tas aan boord mee brengen die onder de stoel voor je moet passen (40x20x25cm). Voorbeelden zijn een handtas, laptoptas en kleine rugzak.

Met prioriteit (2 handbagage)

Passagiers die ‘Prioriteit & 2 Handbagage’ of een Plus/Flexi ticket of een connecting flight ticket gereserveerd hebben, kunnen naast de kleine tas (40x20x25cm) 1 extra tas van 10 kilo aan boord meenemen die in de bagage sizer moet passen (max 10kg en afmetingen 55x40x20cm). De prijzen liggen tussen de 6 en 12 euro.

De belangrijkste voordelen van deze service zijn met prioriteit aan boord van het vliegtuig gaan, de bagageband te vermijden en rechtstreeks naar de bestemming te gaan.

NIEUW: 10 kilo Check-in tas

Klanten zonder prioriteit die een tweede grotere trolley (55x40x20cm) mee willen nemen kunnen de 10 kilo check-in tas aanschaffen. De tarieven hiervoor liggen tussen de 10 en 12 euro. Heb je dit product eenmaal gekocht dan wordt dit bedrag niet meer terugbetaald. Deze bagage kun je bij de bagageband op de luchthaven van bestemming ophalen.

Klanten zonder Instappen met prioriteit die geen bagage toegevoegd hebben aan hun online boeking kunnen bij het bagageafgiftepunt op de luchthaven nog een 10 kilo check-in tas aanschaffen voor 20 euro of voor 25 euro bij de boarding gate.

De belangrijkste voordelen van dit nieuwe beleid zijn volgens Ryanair minder vertragingen en een optie voor een goedkoop ingecheckte tas. U kunt meer vloeistoffen in een 10 kilo ingecheckte trolley meenemen en u loopt ‘handsfree’ naar de gate.

Andere koffers

De tarieven voor andere koffers, te weten 20 kilo ingecheckte bagage, zijn niet aangepast en Ryanair vraagt daar nog steeds 25 euro voor (als men op het vliegveld betaalt is dat 40 euro). Het overbagagetarief is bij voorboeking niet van toepassing maar als blijkt op het vliegveld dat de koffer zwaarder is dan dient de passagier 11 euro per kilo bij te betalen, ook dat tarief is niet gewijzigd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Ook ik vlieg meerdere keren per jaar vanaf Alicante naar Eindhoven of Charleroi. Nog nooit 1 probleem gehad. Je moet je echter wel aan de regels houden.

 2. Mijn ervaring met KLM is zeer goed, en wanneer je vroeg genoeg boekt ook redelijk voordelig.
  En nog gewoon een drankje en een hapje en een ruime plaats.
  Best de moeite waard om ook even te bekijken wanneer je gaat boeken.
  Natuurlijk geen 30 euro voor een retour, maar kom op zeg, dat is toch ook niet nodig.

 3. Als iedereen zich aan de voorgeschreven maat (55x40x20) en gewicht (10kg) had gehouden had het ons, regelmatige gebruikers van Ryanair, vermoedelijk een hoop ellende bespaard. De grootste mopperaars hadden vaak de grootste en zwaarste koffers en tassen.

 4. Wat een larie allemaal .
  Ik vlieg met Rayanair vanaf hun allereerste vlucht Alicante Nederland bijna maandelijks met deze maatschappij Super content kwestie stiptheid
  prijs en inzet van personeel ¡¡¡
  Vele klagen over Ryanair maar reizen gewoon met deze maatschappij ,huichelaars ¡¡¡¡

  1. Femke ik geef je helemaal gelijk
   Wij zijn in maart voor de eerste keer met Ryanair naar Malaga gevlogen. Na het lezen van de reviews sloeg mij de schrik om het hart! Hadden we daar wel goed aan gedaan om bij deze maatschappij te boeken?
   We zijn vanaf Weeze Duitsland gevlogen..
   Maar wat een goede service, aardig personeel en echt niet moeilijk!
   Houd je gewoon aan de regels!

 5. 1 slechte ervaring geweest en voor mij was de maat vol . Uiteindelijk duurder dan andere maatschappijen.
  Vlieg nu steeds met Brussels Airlines of Tuifly. 7x/ jaar met deze maatschappijen sinds 2014 naar Alicante en nooit problemen gehad.
  1x Ervaring met Vueling en viel ook goed mee.

 6. Wat een warwinkel aan steeds veranderende regeltjes wat het steeds ondoorzichtiger maakt.
  Waarom moet deze low-cost maatschappijen allerlei trucjes uithalen om de klant binnen te halen. Uiteindelijk blijkt het toch niet voordelig uit te komen als wordt gesuggereerd.

 7. Ik reis sinds ruim een jaar niet meer met deze maatschappij uit voorzorg om mezelf alle stakings-ellende en overige ergernissen te besparen.

  Bovendien: u denkt toch niet werkelijk dat ik me nog elke keer ga verdiepen in alle halfjaarlijks veranderende bagage-regeltjes zoals in het artikel beschreven.

  Mijn top-4 voor vliegen op Nederland:

  1) KLM (echter prijzig);
  2) Transavia (stipt en correct);
  3) Easyjet (wél een goede Engelse lowcost-maatschappij);
  4) Vueling (veel oud materieel en niet altijd stipt / met ”Spaanse slag”).

  1. Prima maatschappij om voor 4-5-6 tientjes op- en neer te pendelen Reus/Eindhoven. Nog nooit ook maar een probleem gehad.

    1. dat is niet waar want de redactie vliegt vier keer per jaar Reus (of Barcelona) Eindhoven (of charleroi of zaventum) en nog nooit problemen gehad. Dus het zal wel zoals bij elke maatschappij per persoon anders zijn.

     1. Helemaal eens met de redactie, pas nog met ze gevlogen:niks aan de hand!

     2. Super maatschappij. Wat een gezeur allemaal. Maar ja je moet de regels van het spel kennen maar dat is toch over al zo.
      Wij vliegen ook idd meerdere keren per jaar van Eindhoven/Reus.
      Mooier kun je het niet hebben, zeker niet vanaf Reus. Wat een heerlijk vliegveld (je) is dat toch.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken