Search
menu
Search

Eigenaar Cambrils Park en Sanguli Salou koopt oud bejaardentehuis en breekt dit af

Oeps ... foto ontbreekt!

Eigenaar Cambrils Park en Sanguli Salou koopt oud bejaardentehuis en breekt dit af

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Veel bezoekers van het Resort Cambrils Park en/of inwoners van de wijk Vilafortuny in Cambrils zullen blij zijn nu het verlaten en problematische voormalige bejaardentehuis is gekocht en wordt afgebroken. Het gaat om de Residencia Montemar gelegen aan de vial de Cavet en op een steenworp afstand van de populaire voormalige camping en nu Resort Cambrils Park.

De nieuwe eigenaar van het voormalige bejaardentehuis is de Grupo Blasi die ook eigenaar is van Resort Cambrils Park, Camping & Resort Sangulí Salou en het sportcomplex Futbol Salou geworden. Deze heeft geen moment gewacht en is meteen met de sloop van het problematische gebouw begonnen.

Het Montemar bejaardentehuis werd in 2012 door de Catalaanse autoriteiten gesloten vanwege onregelmatigheden en slecht beleid. De 80 bejaarde bewoners werden naar drie andere tehuizen gebracht en de 45 personeelsleden werden ontslagen.

Sindsdien zijn er alleen maar problemen geweest met het in de steek gelaten gebouw. De oude eigenaar is Solvia die reeds van de gemeente verplicht werd om het gebouw dicht te metselen. Eerder werd het hele gebouw al leeggeroofd en werd alles met een beetje waarde meegenomen. Daardoor ontstond een gevaarlijke situatie.

In de zomer van 2018 waren er veel problemen nadat drie krakers het gebouw bezetten, illegaal stroom aftapten en van het verlaten gebouw een sociale werkplaats wilden maken. Er waren veel problemen met de omwonenden die ook protestmarsen organiseerden in Cambrils. Op 28 februari dit jaar was er een brand in het gebouw en op 7 maart moest alles opnieuw dicht worden gemetseld en gebarricadeerd.

Waarschijnlijk kon de eigenaar van het ernaast gelegen Resort Cambrils Park het niet meer aanzien en wilde hij rust en een beter uitzicht voor zijn gasten waarop hij besloot het terrein met het bejaardentehuis te kopen en meteen te slopen, nog voor de zomer echt begint.

Wat de plannen zijn voor dit perceel is nog niet bekend al zijn er volgens de regionale krant geruchten dat er wellicht een nieuw hotel komt, eigendom van de Blasi groep die ook al het populaire Cambrils Park Resort en Camping & Resort Sanguli Salou in bezit heeft.

Ga naar de inhoud