Eind juni AVE hogesnelheidstrein verbinding naar Granada

Eind juni AVE hogesnelheidstrein verbinding naar Granada
Beeld: Archieffoto

GRANADA – De AVE hogesnelheidstrein die de hoofdstad van Spanje Madrid en de Catalaanse stad Barcelona met Granada zal verbinden, moet na jarenlange vertraging eind juni van start gaan. Op 3 juni zullen de eerste tickets in de verkoop gaan terwijl de eerste trein op 24 juni moet gaan rijden.

Vanaf 24 juni 2019 zal voor velen de droom werkelijkheid worden en zal het mogelijk zijn om van de hogesnelheidstrein (Alta Velocidad) AVE gebruik te maken om de stad Granada te bezoeken. Dat geldt dan voorlopig alleen voor de routes Madrid-Granada en Barcelona-Granada (via Madrid).

Het is nog niet bekend wanneer de AVE tussen Granada en Málaga of andere steden in werking zal treden.

Dat de AVE een succes is blijkt wel uit de cijfers. Gedurende het eerste trimester dit jaar hebben 5,3 miljoen reizigers gebruik gemaakt van een AVE hogesnelheidstrein in Spanje. Dat is een stijging van 4% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

In 2020 krijgt de Spaanse spoordienst Renfe op de AVE trajecten echter concurrentie omdat vanaf dat jaar andere leveranciers ook hogesnelheidstreinen mogen gaan aanbieden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Emanuel

Hallo,

Mag ik het artikel: “Eind juni AVE hogesnelheidstrein verbinding naar Granada” met Link en bron vermelding Copyright vrij op onze site zetten.

Dank en groeten,
Emanuel Damsteeg
Treinennieuws.nl

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.