Politie en omstanders redden walvis in de Ebro Delta in Tarragona

Politie en omstanders redden walvis in de Ebro Delta in Tarragona
Beeld: Agentes Rurales / Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TARRAGONA – De politie heeft zaterdag op een strand van de Ebro Delta een vier meter lange walvis gered toen deze vastzat in het zand, zo melden de Agentes Rurales van de Generalitat de Catalunya op Twitter. De agenten slaagden erin om de walvis weer de zee in te krijgen.

Zoals de regionale krant schrijft gaat om een exemplaar van de soort ‘Ziphius cavirostris’ of in het Spaans ‘ballenato de Cuvier’ wat de Dolfijn van Cuvier is, een walvisachtige uit de familie der spitssnuitdolfijnen.

Wandelaars melden dat er een walvis vast zat waarna de politie zich naar de plaats in de Trabucador zone spoedde en samen met omstanders de walvisachtige uiteindelijk weer de zee in kon krijgen.

De dolfijn van Cuvier heeft een lang lichaam en een (voor een spitssnuitdolfijn) vrij korte bek. De ronde meloen loopt langzaam over in de bek. De kleur is meestal grijs tot blauwgrijs, maar kan roodbruin tot zwart zijn. De kop is bleker gekleurd, soms zelfs wit, bij oudere mannetjes. Bleke plekken bevinden zich ook op de flanken en de buik, en op de rug en flanken zijn vaak littekens aan te treffen. 

Deze littekens worden vooral bij mannetjes aangetroffen en zijn waarschijnlijk ontstaan door gevechten met andere Cuviers of door zuighaaien, cookiecutter sharks. Op twee derde van de rug bevindt zich een rugvin. Deze varieert in vorm en grootte, maar is meestal klein. Achter de kleine flippers ligt een holte, waarin de flippers worden gelegd bij het duiken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.