Search
menu
Search

Politie en omstanders redden walvis in de Ebro Delta in Tarragona

Politie en omstanders redden walvis in de Ebro Delta in Tarragona
Beeld: Agentes Rurales / Twitter

Politie en omstanders redden walvis in de Ebro Delta in Tarragona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De politie heeft zaterdag op een strand van de Ebro Delta een vier meter lange walvis gered toen deze vastzat in het zand, zo melden de Agentes Rurales van de Generalitat de Catalunya op Twitter. De agenten slaagden erin om de walvis weer de zee in te krijgen.

Zoals de regionale krant schrijft gaat om een exemplaar van de soort ‘Ziphius cavirostris’ of in het Spaans ‘ballenato de Cuvier’ wat de Dolfijn van Cuvier is, een walvisachtige uit de familie der spitssnuitdolfijnen.

Wandelaars melden dat er een walvis vast zat waarna de politie zich naar de plaats in de Trabucador zone spoedde en samen met omstanders de walvisachtige uiteindelijk weer de zee in kon krijgen.

De dolfijn van Cuvier heeft een lang lichaam en een (voor een spitssnuitdolfijn) vrij korte bek. De ronde meloen loopt langzaam over in de bek. De kleur is meestal grijs tot blauwgrijs, maar kan roodbruin tot zwart zijn. De kop is bleker gekleurd, soms zelfs wit, bij oudere mannetjes. Bleke plekken bevinden zich ook op de flanken en de buik, en op de rug en flanken zijn vaak littekens aan te treffen. 

Deze littekens worden vooral bij mannetjes aangetroffen en zijn waarschijnlijk ontstaan door gevechten met andere Cuviers of door zuighaaien, cookiecutter sharks. Op twee derde van de rug bevindt zich een rugvin. Deze varieert in vorm en grootte, maar is meestal klein. Achter de kleine flippers ligt een holte, waarin de flippers worden gelegd bij het duiken.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?