Volgens een onderzoek heeft 22% van de inwoners van Spanje obesitas

Volgens een onderzoek heeft 22% van de inwoners van Spanje obesitas
Beeld: 123rf

Volgens een onderzoek heeft 22% van de inwoners van Spanje obesitas

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Meer dan 53% van de inwoners van Spanje lijdt aan obesitas of overgewicht met de autonome regio´s Galicië en Andalusië met de hoogste percentages zwaarlijvigheid of obesitas en de regio Castilla-La Mancha met het hoogste percentage overgewicht.

Dat blijkt uit de studie Estudio Nutricional de la Población Española (ENPE) dat gepubliceerd werd in het tijdschrift Revista Española de Cardiología de la Sociedad Española de Cardiología. In die publicatie is ook te lezen dat obesitas en overgewicht toenemen met de leeftijd met het hoogste percentage bij de 65-plussers.

Volgens het onderzoek heeft 22% van de inwoners van Spanje obesitas (obesidad) met verschillen tussen mannen en vrouwen. 31,6% van de inwoners van Spanje heeft een overgewicht (sobrepeso) met veel hogere cijfers bij de mannen.

Als gekeken wordt naar de autonome regio´s zien we het volgende. In Galicië en Andalusië heeft 26,7% van de inwoners obesitas terwijl dat 26,2% in Asturië is. 

Wat betreft overgewicht is het hoogste percentage te vinden in Castilla-La Mancha met 38,9% van de bevolking gevolgd door Murcia met 38,6%. 

Het laagste percentage wat betreft obesitas en overgewicht is geregistreerd op de Balearen eilanden.

Ga naar de inhoud