Nederlander rijdt op een 50 jaar oude brommer naar Zuid-Spanje

Nederlander rijdt op een 50 jaar oude brommer naar Zuid-Spanje
Beeld: mymopedjourney / instagram (aangepast)

Nederlander rijdt op een 50 jaar oude brommer naar Zuid-Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Dit nieuws is niet in een Spaanse krant terug te vinden maar Omroep Gelderland schrijft over de Nederlander Dirk die vanuit Wapenveld aan een reis is begonnen naar Zuid-Spanje. Op zich is daar niets vreemds aan ware het niet dat hij dit doet op een zeer oude Honda Benly brommer en dat hij dit doet ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Henny. Een groot avontuur met een emotionele achtergrond.

Dirk’s vrouw Henny overleed na een ziekte van twee jaar in september 2021 na een huwelijk van 43 jaar. In al die jaren ging het stel graag met de brommer op vakantie en om zijn vrouw te eren besloot Dirk op zijn 50 jaar oude Honda Benly oldtimer brommer meer dan 2.000 kilometer van zijn woning in Wapenveld naar Málaga af te leggen.

In Málaga hebben vrienden van zijn zoon een woning ter beschikking gesteld waar Dirk op adem kan komen na zijn lange brommer-reis. Daarna wil Dirk op zijn 50 jaar oude brommer verder rijden naar Santiago de Compostela in Galicië en daarna waarschijnlijk weer helemaal terug naar Gelderland.

Dirk heeft het volste vertrouwen in zijn oldtimer brommer en verwacht niet dat hij problemen krijgt. Toen Omroep Gelderland hem sprak voor een interview was hij al bij Cartagena in Murcia, en dat zonder problemen. Motorrijders onderweg hebben volgens Dirk veel waardering voor de avonturier want rijden op een oude niet al te comfortabele brommer is heel iets anders dan een moderne motor.

Lees HIER het hele interview op de website van Omroep Gelderland. Het avontuur van Dirk is ook op zijn Instagram-account te volgen (al staan er niet veel foto’s nu). Namens de redactie van SpanjeVandaag wensen we Dirk veel sterkte tijdens zijn avontuurlijke en emotionele reis. Mochten Nederlanders of Belgen Dirk op zijn brommer ergens tegenkomen in Spanje, doe hem dan de groeten van ons.

Ga naar de inhoud