Na record hoge temperaturen komt regen en onweer in Spanje

Na record hoge temperaturen komt regen en onweer in Spanje
Beeld: 123rf

Na record hoge temperaturen komt regen en onweer in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De afgelopen dagen, en dan met name het weekend, was het op veel plaatsen in Spanje zoals in het zuiden, langs de Middellandse Zeekust maar ook in het binnenland van het vasteland van Spanje extreem warm. Er werden meerdere weerrecords verbroken en temperaturen stegen tot 42 graden. Maar deze extreem warme periode heeft nu plaatsgemaakt voor storm en regen met lagere temperaturen.

Het weer de komende dagen wordt ook wel omschreven als een ‘cóctel explosivo de tormentas’ ofwel een explosieve cocktail van stormen met verschillende autonome regio’s die weeralarmen hebben gekregen vanwege de te verwachten regen. Het gaat om code geel in Catalonië, Aragón, Valencia regio en Andalusië terwijl de Balearen eilanden en Murcia op woensdag ook code geel krijgen.

Dit slechte weer met op sommige plaatsen veel neerslag en stormen, heeft er ook voor gezorgd dat de temperaturen plotseling tot wel 15 graden zijn gedaald in slechts 24 uur tijd. Volgens de website Meteored kunnen we voor de kust van de Middellandse Zee waterhozen voorkomen. Verder kan de zee erg wild zijn met hoge golven en kunnen delen van Spanje te maken hebben met harde windvlagen, zoals in Málaga en Granada.

Ga naar de inhoud