Na record hoge temperaturen komt regen en onweer in Spanje

Na record hoge temperaturen komt regen en onweer in Spanje
Beeld: 123rf

Na record hoge temperaturen komt regen en onweer in Spanje

MADRID – De afgelopen dagen, en dan met name het weekend, was het op veel plaatsen in Spanje zoals in het zuiden, langs de Middellandse Zeekust maar ook in het binnenland van het vasteland van Spanje extreem warm. Er werden meerdere weerrecords verbroken en temperaturen stegen tot 42 graden. Maar deze extreem warme periode heeft nu plaatsgemaakt voor storm en regen met lagere temperaturen.

Het weer de komende dagen wordt ook wel omschreven als een ‘cóctel explosivo de tormentas’ ofwel een explosieve cocktail van stormen met verschillende autonome regio’s die weeralarmen hebben gekregen vanwege de te verwachten regen. Het gaat om code geel in Catalonië, Aragón, Valencia regio en Andalusië terwijl de Balearen eilanden en Murcia op woensdag ook code geel krijgen.

Dit slechte weer met op sommige plaatsen veel neerslag en stormen, heeft er ook voor gezorgd dat de temperaturen plotseling tot wel 15 graden zijn gedaald in slechts 24 uur tijd. Volgens de website Meteored kunnen we voor de kust van de Middellandse Zee waterhozen voorkomen. Verder kan de zee erg wild zijn met hoge golven en kunnen delen van Spanje te maken hebben met harde windvlagen, zoals in Málaga en Granada.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.