Zes van de vijftien armste buurten van Spanje liggen in Sevilla

Zes van de vijftien armste buurten van Spanje liggen in Sevilla
Beeld: via canva.com

Zes van de vijftien armste buurten van Spanje liggen in Sevilla

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De armoede lijkt voet aan de grond te krijgen in het Sevilla van burgemeester Antonio Muñoz. Zes van de buurten van de stad bevinden zich in de lijst van de 15 buurten met het minste jaarlijkse inkomen van Spanje. De cijfers komen uit een studie van het Spaanse Statistiekbureau INE. 

Dit jaar is het opnieuw de buurt Poligono Sur in Sevilla die uit de bus komt als armste buurt van Spanje. Het gemiddelde maandelijkse inkomen ligt op 484 euro per maand. Op plaats twee en drie volgen de buurten Los Pajaritos en Amate, eveneens in Sevilla. Deze twee buurten staan al dertien jaar op rij op de eerste en tweede plaats op de lijst.

In de Poligono Sur, waar de beruchte Tres Mil Viviendas (drieduizend woningen) ligt, staat het jaarinkomen op 5.816 euro. In Los Pajaritos en Amate gaat het om 6.043 euro per jaar. Ook de vierde, de tiende, de elfde en twaalfde plaats van de lijst worden ingenomen door buurten in Sevilla.

Aan het andere uiteinde van de lijst staan de rijkste buurten van Spanje. De eerste vijf op die lijst bevinden zich allemaal in Madrid. Het gaat om El Viso (40.815 euro jaarinkomen), Recoletos (37.067 euro), Castellana (36.660 euro), Piovera (36.045 euro) en Nueva España (34.317 euro). Bij de rijkste vijftien buurten bevindt zich geen enkele buurt in een Andalusische stad.

Deze publicatie van het INE kadert binnen het Europese Urban Audit project. Dat verzamelt data over het leven binnen de Europese steden. Het probeert zo de armoedeproblematiek in kaart te brengen en de politieke actie te sturen.

Ga naar de inhoud