Atlético Madrid wil nieuwe sporttempel bouwen voor 350 miljoen euro

Atlético Madrid wil nieuwe sporttempel bouwen voor 350 miljoen euro
Beeld: Atlético Madrid / web

Atlético Madrid wil nieuwe sporttempel bouwen voor 350 miljoen euro

Groot is gewoonlijk niet groot genoeg in het hedendaagse voetbal. Topclub Atlético Madrid wil een nieuw sportcomplex uit de grond stampen en schat daarvoor 350 miljoen euro nodig te hebben. De club vroeg aan het gemeentebestuur van de hoofdstad om de nodige licenties.

Verspreid over vijf percelen die rond het huidige stadium liggen. Daar wil topclub Atlético Madrid een nieuw sportcomplex bouwen voor de duizelingwekkende som van 350 miljoen euro. Dat hebben de ontwerpers van het project berekend, nu de planning en het ontwerp definitief op tafel liggen. De club heeft dan ook bij het gemeentebestuur de goedkeuring gevraagd om aan de effectieve bouw te beginnen.

Burgemeester José Luis Martínez Almeida schatte de hele operatie in 2022 nochtans op 200 miljoen euro, een stuk minder dus dan wat nu op tafel ligt. Voor de bouw werden toen 24 maanden uitgetrokken. Het doel blijft dan ook alles af te werken tegen eind 2026.

Het hele complex beslaat in totaal 265.000 vierkante meter. Twee van de vijf percelen behoren nog aan het stadsbestuur toe. Die geeft de percelen voor een periode van 75 jaar aan de club in ruil voor de grote investering. Een groot deel komt van het Britse investeringsfonds CVC, dat 2 miljard euro in de Spaanse topclubs wil pompen.

Het hele complex zal onder meer een winkelcentrum, een hotel, een parking, een klein golfveld, voetbalterreinen, een atletiekpiste, een artificieel strand, een klimzaal en vier overdekte polyvalente sportzalen omhelzen.

Ga naar de inhoud