Vier doden en tientallen gewonden na instorting restaurant op Mallorca

Vier doden en tientallen gewonden na instorting restaurant op Mallorca
Beeld: via europa press

Vier doden en tientallen gewonden na instorting restaurant op Mallorca

Er heeft zich een tragedie voorgedaan in Playa de Palma op Mallorca, toen een deel van een gebouw instortte op donderdagavond. Het incident vond plaats in de Medusa Beach Club, waar verschillende verdiepingen op elkaar vielen. Helaas resulteerde dit in 4 doden en 27 gewonden waaronder 16 zwaar, waaronder ook buitenlandse toeristen.

De klok sloeg rond 20.30 uur toen het onvoorstelbare gebeurde. De Medusa Beach Club, een populaire hotspot voor toeristen en lokale bevolking, werd het toneel van een angstaanjagende tragedie. Zonder waarschuwing stortte een deel van het gebouw in, waarbij de bovenste verdieping neerkwam op de benedenverdieping en uiteindelijk in de kelder terechtkwam.

De cijfers laten duidelijk zien hoe groot het drama is. Op dit moment zijn er 4 doden gemeld en 27 anderen raakten gewond, waarvan sommigen ernstig. Deze aantallen zijn voorlopig en kunnen helaas nog veranderen.

Onmiddellijk na het incident kwamen de hulpdiensten in actie. Brandweer, politie en ambulances werden ingezet om slachtoffers te bevrijden en medische hulp te verlenen. De zoektocht naar mogelijke overlevenden ging de hele nacht door.

Playa de Palma, gelegen in de hoofdstad Palma, is een populaire toeristische bestemming. De Medusa Beach Club was een drukbezochte plek, vooral tijdens het zomerseizoen. Op het moment van de instorting zaten er talrijke klanten en medewerkers in het gebouw, waaronder veel buitenlandse toeristen.

De exacte oorzaak van de instorting is nog niet bekend. Onderzoeksteams werken hard om de feiten te achterhalen en mogelijke tekortkomingen of nalatigheid aan het licht te brengen. De vraag naar verantwoordelijkheid zal ongetwijfeld een belangrijk aandachtspunt zijn in de nasleep van deze tragedie.

Ga naar de inhoud