Spaans Koningspaar begint ‘Spanje-tour’ op de Canarische Eilanden

Spaans Koningspaar begint ‘Spanje-tour’ op de Canarische Eilanden
Beeld: Europa Press

Spaans Koningspaar begint ‘Spanje-tour’ op de Canarische Eilanden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse Koning Felipe VI en Doña Letizia komen naar je toe deze zomer. Het Koningspaar is een Spanje-tour gestart waarbij de eerste stop op de Canarische Eilanden was, te weten op dinsdag op Gran Canaria en Tenerife. Deze rondreis door Spanje van de koning en koningin werd aangekondigd voordat de noodtoestand werd beëindigd waarna alle Spanjaarden weer vrij door het hele land mogen reizen.

Koning Felipe VI en Doña Letizia zijn samen een rondreis door de 17 autonome regio’s begonnen. Dat doet het koninklijk echtpaar op het moment dat het voor alle inwoners van Spanje weer mogelijk is om om door het hele land te reizen nu de noodtoestand is beëindigd.

Het eerste bezoek van Felipe en Letizia vond plaats op de Canarische Eilanden waar het koninklijk paar op dinsdag op Gran Canaria arriveerde. Daar werd het echtpaar door veel mensen onthaald maar werden geen handen geschud of selfies gemaakt maar groetten Felipe en Letizia (zonder mondkapje op sommige momenten) wel alle aanwezigen. Op dinsdag is het koninklijk paar ook doorgereisd naar Tenerife.

Het is de eerste keer sinds dat het paar trouwde 15 jaar geleden dat ze op rondreis door Spanje gaan. Toen werden tijdens de nationale huwelijksreis o.a. Cuenca, Teruel, Zaragoza, Navarra en País Vasco aan gedaan maar dit keer zullen er meer bezoeken plaatsvinden om tevens een gevoel van normaliteit in Spanje uit te stralen.

Het koninklijk paar zal vanaf 23 juni tot eind juli door heel Spanje reizen om een bezoek te brengen aan alle autonome regio’s, ook Catalonië waar Felipe VI niet de meest geliefde persoon is bij een deel van de inwoners.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.