Search
menu
Search

Waar zijn de goedkoopste vakantie accommodaties in Spanje te vinden in 2022?

Waar zijn de goedkoopste vakantie accommodaties in Spanje te vinden in 2022?
Beeld: 123rf

Waar zijn de goedkoopste vakantie accommodaties in Spanje te vinden in 2022?

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De website Holidu heeft uitgezocht in welke autonome regio de vakantie accommodaties het goedkoopst of het duurst zijn deze zomer in Spanje. En zoals altijd blijkt uit dat onderzoek dat er grote verschillen zijn per regio waarbij de duurste vakantieadresjes te vinden zijn op de Balearen eilanden en de goedkoopste op de Canarische Eilanden.

Volgens de informatie in het onderzoek dat HIER op de Spaanse versie van Holidu te vinden is, is de gemiddelde verhuurprijs in Spanje 180 euro per nacht. Dat is dus als alle gemiddelde prijzen per autonome regio bij elkaar worden opgeteld en gedeeld worden door het aantal regio’s (17). Maar er zijn grote verschillen te zien tussen de goedkoopste en duurste regio’s.

Er is bij het bepalen van de prijzen gekeken naar een week tussen 1 en 8 augustus 2022, hoogzomer dus. Daaruit blijkt, van hoog naar laag, dat de Balearen eilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) het duurst zijn met 331 euro per nacht. Als tweede op de lijst staat Baskenland met 300 euro/nacht gevolgd door Catalonië met 207 euro/nacht.

In Andalusië wordt geschreven over een gemiddelde verhuurprijs van 177 euro per nacht gevolgd door de Valencia regio met 176 euro/nacht, Cantabrië met 173 euro/nacht, Madrid regio met 150 euro/nacht en Asturië met 147 euro/nacht. In de Murcia regio wordt geschreven over een verhuurprijs van 139 euro/nacht terwijl dit 136 euro/nacht is in Galicië en Aragón.

In de autonome regio Navarra en Castilla-La Mancha wordt geschreven over een gemiddelde verhuurprijs van 131 euro gevolgd door 127 euro/nacht in La Rioja, 124 euro/nacht in Castilië en Léon, 119 euro/nacht in Extremadura en de goedkoopste bestemming, de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, La Palma, La Gomera en El Hierro) met 117 euro per nacht.

Kustregio’s 

Holidu heeft ook gekeken naar de prijzen langs de kust en ook daar zijn grote verschillen te zien. De Costa Vasca (Baskenland) is het duurst met 439 euro gevolgd door de kustplaatsen op de Balearen eilanden met 331 euro, Costa del Garraf (ten zuiden van Barcelona) met 247 euro, Costa Brava en Costa de La Luz met 210 euro en de Costa Dorada met 203 euro.

De Costa del Maresme (ten noorden van Barcelona) heeft een gemiddelde prijs van 198 euro terwijl dit bij de Costa de Valencia 195 euro is en bij de Costa del Sol 194 euro. Bij de Costa de Cantabria is dit 189 euro gevolgd door de Costa Blanca met 186 euro, Costa Tropical met 182 euro, Costa del Azahar met 160 euro, Costa Verde met 155 euro en Costa Cálida met 145 euro. Als goedkoopste Costa’s op de lijst staan de Costa de Galicia met 140 euro gevolgd door de Costa de Almeria met 138 euro en de kustregio’s op de Canarische Eilanden met 117 euro.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?