Grootste hondenshow ter wereld met 16 duizend honden begonnen in Madrid

Grootste hondenshow ter wereld met 16 duizend honden begonnen in Madrid
Beeld: @WDSMadrid / twitter

Grootste hondenshow ter wereld met 16 duizend honden begonnen in Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse hoofdstad Madrid is het middelpunt van hondenliefhebbers die op internationaal niveau aan wedstrijden mee doen. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni zullen de Ifema expositiepaviljoens meer dan 16.500 honden van 250 rassen en hun begeleiders verwelkomen. Het gaat in dit geval om rashonden die meedoen aan de World Dog Show die na twee jaar pandemie-vertraging eindelijk plaats kan vinden in Spanje, de derde keer dat dit gebeurt.

Ifema Madrid is het middelpunt voor 16.500 rashonden en hun begeleiders tijdens de World Dog Show 2020 die dus vanwege de corona-pandemie met twee jaar vertraging plaatsvindt. De World Dog Show is de grootste tentoonstelling ter wereld die meer dan 16.500 rashonden zal samenbrengen, georganiseerd door de Real Sociedad Canina Española (RSCE), de Federation Cynologique Internationale (FCI) en IFEMA MADRID.

De honden paraderen in verschillende categorieën door 70 wedstrijdringen en voor meer dan 100 scheidsrechters van meer dan 30 verschillende nationaliteiten. De categorieën waarin de honden zullen strijden in de meer dan 70 ‘rings’ zijn verdeeld over Baby, Puppy, Jong, Halfgevorderd, Open, Werk, Kampioenen en Veteranen. Daaruit komen de 10 finalisten die strijden om de titel van de beste hond van de World Dog Show en dus ter wereld. 

In totaal worden vijf paviljoens gebruikt op Ifema Madrid met een totale oppervlakte van 70.000 vierkante meter. Het zal dus een dolle boel worden met 16.500 honden van meer dan 250 rassen die er allemaal op hun best zullen uitzien en met de nerveuze begeleiders van de prijswinnende honden.

Met betrekking tot de rassen zijn de Duitse rassen teckel, de dwergschnauzer en de Duitse mastiff het meest vertegenwoordigd. De Britse rassen zullen er ook in overvloed zijn, aangezien de Golden Retriever, de Labrador Retriever, de Staffordshire Bull Terrier en de Engelse Bulldog in de top 10 van meest talrijke rassen staan. De rest van deze lijst wordt aangevuld door de Duitse Spitz, de Franse Poedel en de Spaanse Mastiff.

De World Dog Show bestaat al meer dan 50 jaar en wordt voor de tweede keer georganiseerd in Madrid, net zoals in 1983. Deze hondenshow was in 1992 ook te gast in Valencia en zal de 2022-editie vieren in Rio de Janeiro in Brazilië. De World Dog Show in Madrid is dan ook de met twee jaar vertraagde 2020 versie die de organisatie toch wilde laten gaan. Daarom zijn er in 2022 twee World Dog Shows.

Ga naar de inhoud