Search
menu
Search

125 ton zand voor zandsculpturen tentoonstelling op het strand in Chiclana

125 ton zand voor zandsculpturen tentoonstelling op het strand in Chiclana
Beeld: Ayuntamiento de Chiclana Oficial / facebook

125 ton zand voor zandsculpturen tentoonstelling op het strand in Chiclana

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Sfinx van Gizeh, de Sint-Pieter, mythologische figuren en ook superhelden en andere personages uit films vormen een opvallende tentoonstelling in Chiclana de la Frontera in Cádiz. Het gaat om de grootste zandsculpturen tentoonstelling van Spanje en hij kan bezocht worden vanaf vrijdag 23 juni om acht uur in de avond op het strand La Barrosa. De tentoonstelling is geopend tot 10 september. 

De naam van de tentoonstelling is ‘Arenapark’, wat vertaald kan worden als zandpark. Het reflecteert de creativiteit van de artiesten die hun materiaal vormen en met het zand authentieke monumenten kunnen maken. De sculpturen zijn van grote afmetingen en hebben veel details. Er is meer dan 125 ton zand gebruikt om de tentoonstelling te kunnen realiseren. 

Vanuit de gemeente van Cádiz wordt gesproken over een ‘culturele mijlpaal’. Beeldhouwers met grote namen uit verschillende werelddelen werken mee aan de expositie. Hun talent en kennis heeft geleid tot gigantische bouwwerken. Na de presentatie van het evenement op donderdag 22 juni heeft organisator Andrés Parro gezegd dat “het een eerbetoon is aan tijdelijke kunst en het kunnen transformeren van iets zo simpels als zand in zulke bijzondere kunstwerken”. 

Het doel van de expositie is om de bezoekers een unieke en memorabele ervaring te geven waarbij ze zich kunnen verbazen over de schoonheid van de sculpturen. Daarnaast kunnen de eerste honderd bezoekers de tentoonstelling gratis bekijken. Naast deze expositie is er ook een Klein marktje georganiseerd en zijn er ook workshops die gevolgd kunnen worden.

Ga naar de inhoud